MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

7 aplicacions mòbils per ajudar-te a assolir els propòsits de Cap d’Any

7 aplicacions mòbils per ajudar-te a assolir els propòsits de Cap d’Any

Arriba el Cap d'Any i amb ell et fas uns propòsits que sovint et costa assolir? Ets dels que aprofiten l'any nou per fer canvis també en la seva vida? No prometem que aquest any els vagis a aconseguir tots, però almenys aquestes set aplicacions t'ajudaran a completar la força de voluntat per intentar-ho...

1. Strava


Aquesta és una de les principals aplicacions per als que vulgueu aprofitar l’entrada de l'any nou fent més esport. És una xarxa social per interactuar amb altres usuaris i amics, però també és un registre dels entrenaments, base de dades per agafar idees per a noves sortides i mapa de recorreguts a peu, bicicleta, esquís... El punt fort és la comunitat activa d’esportistes, fins i tot professionals, amb els quals ens podem comparar i, especialment, el seu sistema de segments que ens registra els temps cada vegada que fem un recorregut i ens anima a repetir-lo superant-nos. Imprescindible fer-la servir en combinació amb el mòbil o un rellotge multifunció pel GPS, el registre de les pulsacions del cor, etc.
 

2. FitAPP.pro


Si el teu propòsit de Cap d’Any és apuntar-te al gimnàs o trobar un entrenador personal, l’aplicació que necessites és FitAPP.pro. Inicialment coneguda sota el nom de MyBeeWeeg, està desenvolupada per tres emprenedors del país. L’aplicació et posa en xarxa amb entrenadors, rutines, dietes i altres recursos per posar-te en forma i fer el seguiment del teu entrenament.
 

3. Duolingo


Duolingo és una aplicació molt popular i fàcil d’utilitzar per aprendre llengües, ja sigui anglès, francès, guaraní o esperanto. Et planteja el repte com un joc, amb repeticions per ensenyar el vocabulari, lliçons molt breus i escoltes de veus nadives. Et manté motivat mitjançant la competitivitat, com qualsevol altre joc, i recordant-te els teus propòsits. Pots fer-la servir només uns minuts al dia i aconseguir resultats, com asseguren molts dels seus 300 milions d’usuaris.
 

4. QuitNow


Si l’objectiu no és aprendre alguna cosa nova, sinó deixar els mals hàbits la teva aplicació serà QuitNow. No només et pot servir per deixar de fumar, que  és la utilitat més comuna. T’ajudarà a comptar quants dies guanyaràs de vida deixant de fumar, quants diners pots estalviar i et donarà premis segons els desafiaments que vagis aconseguit. A més, inclou també una part de comunitat perquè puguis compartir impressions. Feta a Catalunya pels nois de Fewlaps, té més d’un milió de descàrregues només a Android.
 

5. Happify


Potser sents que el 2018 no vas ser prou feliç. Segurament la solució és molt més complicada que una simple aplicació per al mòbil. Tot i això, no et farà mal provar Happify, que mitjançant jocs i activitats promet augmentar el teu benestar amb l’emoció d’assolir metes. Com a mínim, asseguren que ha estat desenvolupada seguint les recerques de l’àmbit de la psicologia.
 

6. Freedom


Si el que vols és deixar estar una estona l’addicció a internet i a la tecnologia, et sorprendrà descobrir que hi ha, precisament, una solució tecnològica per al problema. Freedom és un programa i aplicació a internet que bloquejarà els webs que tu vulguis o fins i tot la connexió a internet les hores que tu li diguis. La clau, que no es pot desactivar, no tindràs més excuses per a la procrastinació.
 

7. Fintonic


Molts de nosaltres ens proposem estalviar més el 2019. Doncs, per controlar les despeses i gestionar les nostres finances també existeixen moltes aplicacions, com Fintonic. T’ajudarà a registrar ingressos i també les despeses, incloent-hi una classificació per conceptes. Es pot connectar amb els extractes dels comptes bancaris de manera segura per organitzar sincronitzadament els moviments. Va ser guardonada per Google el 2015.

 

Un article de l'equip de gestió web i xarxes socials d'RTVA