MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

Sense por a Vitòria

Sense por a Vitòria

Ha arribat el gran dia per al MoraBanc Andorra. Aquesta nit, quan comenci el partit de quarts de final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid, en un escenari majestuós com el pavelló Fernando Buesa de Vitòria, l'equip de Joan Peñarroya escriurà una de les pàgines més sorprenents i engrescadores del llibre l'or de l'esport andorrà.

En el quadre de participants de la Copa, el MoraBanc és el convidat sorpresa juntament amb l'Iberostar Tenerife. Un equip que, en la tercera temporada a la lliga Endesa, s'ha fet un lloc entre els més grans de la que molts consideren la competició més important del continent. Al costat de transatlàntics com el Reial Madrid, el FC Barcelona Lassa, el València Basket, l'Unicaja, el Gran Canària o l'organitzador de la Copa, el Baskonia, els andorrans són l'exemple que a l'esport encara hi ha lloc per als modestos que s'atreveixen a qüestionar el poder establert.

El MoraBanc, que avui jugarà la Copa del Rei (21.30h, per RNA i www.andorradifusio.ad), és la culminació d'un projecte sorgit de les cendres de fa gairebé dues dècades, quan l'equip que havia militat quatre temporades a l'ACB (1992-1996) va perdre la categoria, es va quedar després a les portes de l'ascens i va caure a les catacombes de la tercera catalana. I és també el premi a un equip sòlid, el que formen Gorka Aixàs a la presidència; el director esportiu, Francesc Solana, i el tècnic, Joan Peñarroya. Un bloc que va començar a treballar plegat ara fa set anys i que ha conduït el club des de la LEB plata a l'ACB i ara, a tornar a disputar una Copa 22 anys després de l'única participació en la història de l'entitat.

Aquesta nit us toca, i ens toca, sobretot, gaudir. De tot el que s'ha aconseguit fins ara i de tot el que queda per davant. Sigui quin sigui el resultat, ningú ens podrà prendre la il·lusió de seguir aspirant a fites que fa poc semblaven impensables.

Al davant tindrem l'únic equip que ha aixecat tres títols consecutius de Copa i que tothom assenyala com a clar candidat a sumar-ne el quart. Però que ningú dubti que el MoraBanc sortirà a guanyar, fidel a un estil, a una il·lusió i a un lema que ha fet fortuna: "Mai Por".

 

Un article de Joan López, membre del departament d'Esports d'RTVA