/

El MoraBanc Andorra fa aigües a València (91-72)

L'equip tricolor ha sumat aquest dissabte la sisena derrota d

L'equip tricolor ha sumat aquest dissabte la sisena derrota de la temporada (5-6) a la Lliga Endesa després de perdre 91-72 a la pista del València Basket. Els d'Ibon Navarro, guanyant d'onze punts (40-51) entrat el tercer quart, han acabat perdent després de rebre un sorprenent 51-21 de parcial en els últims disset minuts de partit. Andrew Albicy, el millor dels andorrans amb 13 punts, 3 assistències, 17 de valoració.

Després de l'aturada obligada pels compromisos de seleccions, el MoraBanc Andorra ha reprès el fil de la competició i ho ha fet sumant una derrota dolorosa en un partit marcat pel retorn de David Walker. L'americà, per fi, ha pogut debutar aquesta temporada després de passar pàgina al calvari de les lesions. Amb  la derrota d'aquest dissabte a València el MoraBanc fa una passa enrere en l'objectiu de disputar la Copa a sis jornades per al final de la primera volta.

El partit a València es divideix clarament en dues parts, el 40-51 en el minut 33 de partit i el 51-21 de parcial en els minuts restants. Quan el MoraBanc Andorra tenia el partit més que controlat, quan els homes d'Ibon Navarro ja oloraven la sang d'un València contra les cordes, el conjunt ‘che’ ha reaccionat d'una manera fulminant deixant sense resposta ni arguments a l'equip del Principat en un partit que ha començat amb un ball de cistelles (7-7). El MoraBanc però ha agafat ràpidament els comandaments (9-18) gràcies a l'encert exterior d'Albicy, Shurna, Walker i Vitali (4/7 en triples en el primer quart). Destacar també la gran feina de Moussa Diagné ofegant en defensa a Bojan Dubljevic. El València Basket ha acabat reaccionant amb un 9-4 de parcial pel 18-22 al final dels primers deu minuts. En el segon quart l'alternança en el marcador ha estat una constant. L'equip de Jaume Ponsarnau s'ha arribat a posar per davant en el marcador en una única ocasió (33-32) però l'aparició de Reggi Upshaw defensant, rebotant i anotant (7 punts en el segon quart) ha permès al conjunt tricolor agafar una renta de sis punts (33-39). Al final però, un 4-0 dels locals ha deixat el definitiu 37-39 al descans.

Després de passar pels vestidors el MoraBanc ha seguit portant el ritme del partit i un 3-12 de sortida ha deixat la màxima favorable als andorrans (40-51). Però en el millor escenari possible, l'equip d'Ibon Navarro ha desconnectat en totes les facetes del joc permetent als locals remuntar el vol i de quina manera. Un 26-6 de parcial amb un endollat Matt Thomas ha deixat un 66-57 al final del tercer quart. Malgrat els nou punts de desavantatge el MoraBanc Andorra encara es mantenia dins de partit. Però l'inici de l'últim quart no ha canviat la tendència, més aviat l'ha accentuat a favor dels interessos d'un València Basket que ha fet el que ha volgut davant d’un MoraBanc Andorra que ha acabat baixant els braços (91-72).

El proper partit del MoraBanc Andorra serà aquest dimarts a la pista del Ratiopharm ULM, novena jornada de l'Eurocup, en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.  L'equip del Principat pot aconseguir matemàticament la classificació pel TOP16.