/ 12º

El MoraBanc Andorra, de Lió a Berlin sense passar per Burgos (66-62)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la dotzena derrota d

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la dotzena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (11-12) després de fer un partit molt fluix a la pista del San Pablo Burgos. Arribant a perdre de quinze punts en la segona meitat (40-25), sense opcions en el rebot (50-38), els d'Ibon Navarro encara han tingut alguna opció de victòria. Moussa Diagné, una vegada més, el millor dels andorrans i del partit amb 15 punts, 15 rebots, 26 de valoració.

El MoraBanc Andorra, carregat de partits i lesions en aquest tram de la temporada, posarà rumb a Berlin dilluns sense passar per casa després de sumar una nova derrota a la Lliga Endesa. Després de superar sobre la botzina el Montakit Fuenlabrada (89-88) i fer el mateix a la pista de l’ASVEL Villeurbanne en el tercer partit dels quarts de final de l’Eurocup (80-82), aquest dissabte l'equip del Principat ha protagonitzat al Coliseu de Burgos una de les pitjors actuacions del curs. A l’espera de conèixer els resultats que es donin en la jornada d’aquest diumenge, l’equip tricolor podria fer un pas enrere en l’objectiu de disputar els play-off.

El partit a Burgos començava amb dos equips molt desencertats, sobretot els locals amb un 4/20 en tirs en el primer quart. El MoraBanc, però, incapaç de treure profit dels errors del rival, aconseguia la màxima en tot el partit (7-14) després d’un triple de Vitali (10 punts). Ajustat 9 a 14 al final dels primers deu minuts amb un Moussa Diagné sent, una vegada més, el gran referent dels del Principat. El MoraBanc en el segon quart ha seguit per davant en el marcador (16-22) fins que l’equip de Diego Epifanio, aprofitant-se de la desesperant passivitat andorrana, obria un petit forat en el marcador gràcies a un 14-2 de parcial. L’equip castellà, sense fer res de l’altre món, marxava al descans amb un 30-24.

Després del pas pels vestuaris el MoraBanc Andorra ha sortit a veure-les venir i el Burgos ho ha aprofitat per agafar la màxima renda (40-25) després d’un 10-1 de parcial que obligava a Ibon Navarro a demanar temps mort. A partir d’aleshores, jugada a jugada, l’equip tricolor ha anat esgarrapant punts (45-39) fins a arribar al final del tercer quart amb un 51-41 amb dos triples consecutius de Vitor Benite. L’esperada reacció andorrana arribava per fi a l’inici de l’últim quart amb un 1-9 de sortida (52-50). Malgrat posar la por al cos a l’equip local, el MoraBanc, patint en el rebot durant tot el partit amb Dominique Sutton (10 punts, 10 rebots) i Goran Huskic (18 punts, 11 rebots) , no ha sabut jugar les seves cartes i ha permès als castellans tornar a agafar una renda de deu punts (64-54). A pocs minuts del final l’equip tricolor no ha deixat de creure en la victòria i de fet, dos triples consecutius de Reggie Upshaw (12 punts) i Andrew Albicy (11 punts) han permès somiar amb el miracle (64-62). Al final però, el MoraBanc ha remat el que ha pogut per a acabar ofegant-se en la riba (66-62).

La propera cita dels andorrans serà dimarts (20h) a la pista de l’ALBA Berlin en el primer partit de les semifinals de l’Eurocup en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.