/ 14º

El MoraBanc Andorra paga molt cares les desconnexions al Pionir de Belgrad (85-79)

L’equip del Principat ha sumat a Belgrad la segona derrota de la temporada a l’Eurocup després de perdre per un ajustat 85-79 a la pista de l'Estrella Roja. Un 26-7 de parcial durant el segon quart ha acabat dictant sentència. Andrew Albicy el millor del MoraBanc amb 10 punts, 12 assistències, 26 de valoració. David Jelinek màxim anotador amb 18 punts (4/6 en triples).

El MoraBanc segueix buscant sense èxit la victòria fora de casa a Europa que valdria el seu pes en or en les aspiracions de l'equip de classificar-se per a la següent fase de l'Eurocup. Després de debutar amb derrota a Istanbul i guanyar a casa al Brescia, el conjunt andorrà s'ha quedat aquest dimarts a les portes de la victòria en una de les pistes més calentes del bàsquet europeu.

L'Estrella Roja, invicte en aquest inici de temporada amb un 3/3 a l'Eurocup i un 3/3 a la Lliga Adriàtica, ha suat de valent per doblegar al MoraBanc Andorra. El conjunt serbi ha entrat millor al partit. Carregant el joc interior amb Mouhammad Faye (18 punts, 11 rebots, 28 de valoració) i encertats en el triple, els del Pionir, dirigits a pista per Joe Ragland (24 punts), s'han anat de vuit punts (12-4) en un obrir i tancar d'ulls. El MoraBanc però s'ha posat les piles ràpidament. Després d'un temps mort d'Ibon Navarro, l'equip tricolor ha ajustat la seva defensa i ha entrat de ple en el partit gràcies a tres triples consecutius (14-15). Al final del primer quart els andorrans dominaven en el marcador (16-17). Amb el pas dels minuts el MoraBanc es feia més i més gran. Defensant, dominant el rebot i encertats en el triple, els d'Ibon Navarro han obert un petit forat (18-26) que ha obligat al tècnic local, Milan Tomic, a treure tot el seu arsenal. Però quan el MoraBanc vivia els seus millors moments, un parcial d'11-0 ha tornat a col·locar als serbis per davant (29-26). L'equip tricolor aguantava dins de partit (33-33) però una nova desconnexió visitant amb un altre 11-0 de parcial gràcies a l'aparició d'Aleksa Radanov complicava les coses al descans (44-33).

A la represa l'Estrella Roja ha aconseguit la màxima diferència en el partit (47-33) però malgrat els catorze punts de desavantatge, el MoraBanc Andorra no s'ha donat per vençut en cap moment. Contagiat per la lluita d'Oliver Stevic (6 punts, 3 rebots, 13 de valoració) que avui tornava a casa, l'equip del Principat ha començat a remar en un gran tercer quart (16-25) que ha deixat un ajustat 60-58 a deu minuts pel final. A l'últim quart, sempre a remolc, el MoraBanc no ha perdut de vista la victòria (73-70) però desconnexions puntuals i pilotes perdudes en el moment més calent del partit han acabat decantant la balança a favor de l'Estrella Roja, un equip que busca tornar a l'Eurolliga la propera temporada (85-79).

L'expedició del MoraBanc arribarà a Andorra aquest dimecres i es tornarà a pujar a un avió el divendres amb destinació a Las Palmas de Gran Canària. Aquest dissabte, a les 18:15h, l'equip tricolor visitarà la pista de l'Herbalife en el partit corresponent a la cinquena jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.