/ 20º

El MoraBanc Andorra, més a prop del Top-16 (73-79)

L’equip del Principat ha sumat aquest dimecres a la pista del Brescia la quarta victòria de la temporada (4-3) a l’Eurocup, segona consecutiva, i primera fora de casa a Europa 23 anys després. L’equip d’Ibon Navarro, malgrat patir en els últims minuts, ha trencat el partit en el tercer quart (9-22) amb un 0-17 de sortida (38-57). Miki Vitali ha estat el gran protagonista el dia del seu retorn a casa. El jugador italià (12 punts) ha estat l’MVP juntament amb Oliver Stevic (16 punts) i David Jelinek (16 punts) amb un 16 de valoració tots tres.

El MoraBanc Andorra ha aprofitat l'impuls que portava per segellar la quarta victòria consecutiva de la temporada (Madrid, Galatasaray, Kirolbet Baskonia i Brescia) que l'apropa una mica més a l'objectiu final, classificar-se pel TOP16. En un inici de partit complicat a terres italianes, el MoraBanc, incòmode a pista, ha vist com el Brescia obria un petit forat (17-10). Un temps mort d'Ibon Navarro, gens content amb el que veia a pista, feia reaccionar al MoraBanc que amb un 2-6 de parcial tancava el primer quart amb un ajustat 19-16. L'equip tricolor, de menys a més, ha seguit afinant el seu joc gràcies a l'activitat defensiva de jugadors com Rafa Luz i a l'encert, molt repartit, dels seus homes (29-34). Això sí, l'assignatura pendent del MoraBanc, el rebot defensiu, permetia segones o terceres opcions al Brescia. 38-40 al descans.

Però en la segona part el MoraBanc ha fet un pas més. L'equip del Principat, decidit a trencar el partit el més ràpid possible, ha escombrat de la pista al Brescia amb un 0-17 de sortida (38-57). Els italians, contra les cordes, no trobaven la manera de contrarestar les envestides andorranes gràcies, en part, als 10 punts de Jelinek en aquest període o a la lluita d'un Moussa Diagné que ha acabat tocat de la part posterior de la cuixa esquerra. Al final, un 9-5 de parcial deixava un 47-62 que encara donava certa esperança als italians. A l'últim quart el MoraBanc ha seguit mantenint a ratlla al Brescia (57-74) amb un gran Oliver Stevic però quan semblava que la victòria no correria perill, una estirada dels locals amb un 14-3 de parcial gràcies als punts de Hamilton, Sacchetti o Awudu Abass ha posat la por al cos (71-77). Al final però la victòria del MoraBanc Andorra no s'ha escapat (73-79).

Es tracta de la segona fora de casa a Europa en tota la seva història. Per trobar la primera hem de viatjar en el temps fins a la Copa Korac de setembre del 95, a la pista del Trodat Wels austríac (75-82). Aquell Festina Andorra d'Edu Torres quedaria eliminat en vuitens de final.

El MoraBanc Andorra ara es prepara per disputar aquest dissabte (20:30h) el partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Endesa davant l’Unicaja en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad. Els malaguenys tenen el dubte del lesionat Jaime Fernández.