/ 20º

Primera victòria del VPC femení a Primera Catalana contra el CEU (17-5)

El VPC femení ha aconseguit la primera victòria a Primera Catalana aquesta tarda a l'Estadi, després de superar el CEU de Barcelona per 17 a 5. Les andorranes, amb un equip molt jove, estan demostrant que l'aposta del club de passar a jugar a Catalunya i en la modalitat de quinze ha estat del tot encertada.

El CEU venia de guanyar els dos primers partits de la segona fase i ha sortit amb una marxa més que les andorranes. L'equip barceloní s'ha avançat molt aviat, amb un assaig al minut 2. El VPC ha necessitat 15 minuts per passar de mig camp, però a poc a poc s'ha anat traient el domini de sobre. L'equip de Jeannot Martinho volia agradar en el primer partit de Primera Catalana a casa i a dos minuts per al descans ha equilibrat el marcador. Aina Margalef aprofitava la sortida d'una melé per fer el primer assaig andorrà amb una ràpida cursa.

La marca ha donat confiança al VPC, que ha sortit amb molta més agressivitat a la represa. Blanca Ruiz posava per davant les andorranes després d'un ruck a prop de la línia. Amb el marcador a favor l'equip no ha perdut mai la concentració en defensa i ha tancat el CEU al seu camp, tot i jugar 10 minuts en inferioritat per targeta a Fanny Sebastián. A les acaballes del partit ha arribat la sentència, amb una acció de força de Maria, que feia pujar el definitiu 17 a 5.

Aquesta és la primera temporada del VPC femení en el rugbi català i la modalitat de quinze. Tot i la joventut de l'equip, les andorranes ja han demostrat que tenen nivell per estar amb les millors de la categoria.

El VPC suma una victòria i una derrota en dos partits a Primera Catalana. El proper compromís serà dissabte vinent, al camp del Tarragona.

Imatges: Vicente Bellot