/ 14º

La selecció de rugbi suma la primera victòria contra Eslovàquia

La selecció de rugbi ha sumat la primera victòria al Campionat d'Europa aquesta tarda a l'Estadi Nacional contra Eslovàquia, per 27 a 14. Els Isards, amb un nou sistema de joc, han dominat durant tot el partit però no han pogut sentenciar fins als darrers minuts.

Els primers compassos han estat força igualats i els primers punts han arribat des del xut a pals, dos per a cada selecció, que deixaven el marcador empatat a sis al minut 12. Marc Torrent ha trencat la igualtat amb el primer assaig dels andorrans, al minut 17, i la transformació d'Abelló posava el 13 a 6 en el marcador. Peter Ambor ha pogut obrir forat en aquesta acció, però el seu assaig ha estat anul·lat per un avant. Abans del descans, un nou xut a pals d'Abelló ampliava a 10 punts la diferència per als Isards, 16 a 6.

Eslovàquia ha fet el 16 a 9 amb un xut a pals al primer minut de la represa i el joc ha estat aturat després durant alguns minuts pels problemes musculars que ha patit el col·legiat israelià Ariel Cabral. Els minuts d'aturada no li han anat bé als tricolors i Eslovàquia ha aprofitat una errada defensiva per fer un assaig no transformat al minut 19, que deixava el marcador en un incert 16 a 14.

Els Isards han tret forces d'on no en quedaven en un darrer tram molt intens. Marc Abelló donava aire amb un xut a pals. Langeard, que també tornava, com a mig d'obertura, ha fet el 22 a 14 amb un drop. I, novament, Abelló tancava el partit amb una gran cursa per l'esquerra que culminava en assaig i posava el definitiu 27 a 14 en el marcador. La primera victòria en aquesta fase ha estat també la primera del tàndem format per Magallón i Lucas. L'Europeu no es reprendrà fins el proper mes de maig, amb els partits a Bulgària i a l'Estadi Nacional contra Sèrbia.

Imatges: Kevin Ribeiro