/ 14º

Victòria contudent del MoraBanc Andorra a Escaldes contra el Pau Orthez

Tres mesos després el MoraBanc Andorra ha tornat a jugar a casa. Ho ha fet al Prat Gran d'Escaldes-Engordany amb una victòria esperançadora contra el Pau Orthez per 100 a 79. Els d'Ibon Navarro deixen bones sensacions per a la lliga Catalana.

Hi havia ganes de bàsquet i l'afició ha respost en el Trofeu 40 anys d'Escaldes-Engordany. També ho ha fet l'equip, que ha ofert detalls de qualitat en el segon partit de la pretemporada.

La victòria s'ha quedat a casa, però l'arrencada no ha estat la millor. Imprecisions en atac i feblesa defensiva en el primer quart, amb un Chikoko desfermat. Només Ennis ha mostrat bona cara.

En el segon quart, però, el MoraBanc s'ha activat i amb un gran Albicy i amb encert en els triples va arribar al descans amb avantatge de 9 punts.

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprofitat per oferir un homenatge als pioners del bàsquet de la parròquia, que han rebut el suport dels aficionats.
A la represa, els triples han fet més gran l'escletxa i la defensa va eixugar el Pau Orthez.

El MoraBanc, sense Whittington lesionat, ha comptat amb un encertat Diagne i Guille Colom ha disposat de bons minuts. A poc a poc, la diferència ha anat augmentant i el marcador s'ha mogut sempre per sobre dels 20 punts. Ibon Navarro ha repartit minuts i al final el MoraBanc s'ha emportat el triomf per 100 a 79.

Navarro s'ha mostrat satisfet per la primera victòria davant l'afició, però alhora exigent per les errades que ha comès l'equip, encara en preparació.

El tècnic Ibon Navarro ha remarcat que "l'afició s'ha divertit i ha vist moltes cistelles", tot i això, ha reconegut que "m'hagués agradat que anotessin alguna menys. Hem tingut problemes en el rebot defensiu, en el balanç, en l'u contra u". Navarro també s'ha mostrat crític amb l'elevat encert del rival en llançaments de dos punts, atès que "No podem competir amb equips d'alt nivell deixant aquests percentatges en tirs de dos".

El MoraBanc jugarà aquest dissabte a la tarda a Lleida una de les semifinals de la lliga Catalana contra el Joventut de Badalona.

Imatges: Sergi Linares