MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

El 50% dels pensionistes ja gaudeixen del 100% de la cobertura de la CASS

www.andorradifusio.ad

Més del 50% de la gent gran que percep una pensió de solidaritat de Govern, ja té accés al 100% de cobertura sanitària. Des de l'aprovació de la modificació del reglament l'octubre passat, 122 pensionistes han passat a gaudir d'aquest benefici, que finalment podria arribar a 850 usuaris.

Són ja 460 les pensions de solidaritat de gent gran vinculades al 100% a la CASS, ja que a banda de la modificació del reglament, anteriorment i a títol individual, alguns usuaris sol·licitaven a la parapública aquesta cobertura sanitària. També abans de la decisió de l'executiu, era la CASS la responsable de decidir la concessió o no d'aquest benefici. Un dels requisits és no tenir una assegurança paral·lela a la pública, en el cas de tenir-la es denegaria el 100%.

Actualment, l'executiu, en coordinació amb la CASS està realitzant les gestions necessàries per arribar a tot el cens de gent gran i pensionista. Des del departament d'Afers Socials es contacta directament amb l'usuari i se'l convida a complimentar la sol·licitud, que posteriorment tramitarà aquest departament amb la CASS. Naturalment als nous usuaris beneficiaris de la pensió de solidaritat se'ls informa que també tenen dret a beneficiar-se del 100% de la cobertura sanitària.

El benefici del 100% de cobertura sanitària era una demanda del col·lectiu de gent gran, que ara insisteix en una revisió a l'alça de les seves pensions de vellesa i demana una major sensibilitat cap al col·lectiu afectat de manera important en la problemàtica de la pujada dels lloguers dels pisos. Segons els representants dels pensionistes la regulació d'aquests dos aspectes ajudaria a garantir uns mínims per poder portar una vida digna.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Arxiu