MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Arcalís obre aquest dijous

Ordino-Arcalís serà la primera estació a obr

Ordino-Arcalís serà la primera estació a obrir aquest dijous i ho farà amb més del 50%. Pel que fa a Pal-Arinsal inaugurarà la temporada dissabte, com era previst.

En tan sols dos dies Ordino-Arcalís encetarà la temporada d'hivern amb l'obertura de pistes del sector de la Coma fins a la base de l'estació. En les pròximes hores es concretarà el nombre de remuntadors i pistes obertes, tot i que s'ha avançat que com a mínim superarà el 50%. "La part de la Coma està molt bé. A la part baixa les condicions no són òptimes, però es pot obrir perfectament", assegura el cònsol d'Ordino, Josep Àngel Mortés.

Les baixes temperatures i les últimes nevades han fet augmentar els gruixos de neu fet que permet assegurar l'obertura. Pel que fa a l'estació de Pal-Arinsal, també s'han acumulat gruixos importants i els operaris treballen intensament per tenir els camps de neu enllestits per dissabte. "S'han fet moltes inversions en la neu de cultiu. La bassa d'Arinsal permet avançar força. Les temperatures aquesta nit han estat baixes i això vol dir que mentres uns potser descansem n'hi ha d'altres que treballen per produir la màxima quantitat de neu possible", detalla el cònsol major de la Massana, David Baró, qui assegura que l'1 de desembre s'obrirà.

En les pròximes hores EMAP enllestirà els treballs de reparació del telecadira del Cubil i es preveu poder inaugurar les pistes amb el telefèric que uneix els dos sectors en funcionament.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Marta Paixà