MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

L'arqueòleg Gerard Remolins porta al Govern a la batllia per la manca d'informació de les excavacions

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres la Batllia ha acceptat a tràmit la demanda de l'arqueòleg Gerard Remolins contra el Govern pel silenci administratiu per poder accedir a memòries científiques d'intervencions arqueològiques. Una demanda a la qual es podrien sumar altres professionals. En un altre àmbit, Remolins lamenta que es continuï pensant en el tancament com a millor opció per al Roc de les Bruixes.

Tot i que la demanda que s'ha acceptat a la Batllia és referent al febrer d'aquest any, Remolins diu que fa nou anys que es troba repetidament amb el mateix cas. Diu que llei en mà s'hauria de tenir accés a tot tipus d'informació referent a una intervenció arqueològica. "Entenem que tots els elements, totes les dades en brut que s'han generat arran d'aquestes intervencions també haurien d'estar disponibles per a consulta i per a investigació. Ens trobem que en aquest cas tampoc no hi podem accedir perquè estan subjectes al fet que s'estigui tancant la memòria", denuncia.

D'altra banda, sembla que la sanció per la publicació de la ruta del Roc de les Bruixes a Wikilok ha quedat en un no res mentre lamenta que Govern opti pel tancament dels gravats. Assegura que el cap de Govern i la ministra Olga Gelabert li van transmetre en una conversa informal que aquesta era l'opció que ells proposen.

Diu que continuarà demanant permisos per fer les visites però espera que es replantegi l'opció de la difusió responsable, ja que el tancament diu que no és la millor decisió ni per a les visites, que no el podran apreciar com cal ni per al jaciment, que no evitarà la seva degradació natural.

Informació: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro