MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

El Consell preveu cinc sessions més per acabar la legislatura el 15 de febrer

www.andorradifusio.ad

El Consell General ja ha definit el calendari parlamentari fins a final de legislatura, amb cinc sessions en les quals està previst donar sortida a molt treball legislatiu. La primera, molt densa, arriba dijous vinent. La darrera, amb la votació del pressupost, és prevista per al divendres 15 de febrer.

La junta de presidents ha treballat les previsions per a un gener i un febrer molt densos al Consel General. Dijous vinent arriba la primera sessió, amb un ordre del dia d'importància. Amb la llei de la funció pública, les mesures urgents relatives a l'arrendament d'habitatges i el debat a la totalitat del pressupost, entre d'altres punts. Ja es compta que es pugui allargar fins l'endemà. Per les manifestacions que han fet els sindicats es preveu una jornada parlamentària amb mobilitzacions. "Creiem que pot ser una sessió que aplegui públic i que tinguem manifestacions a la plaça del Consell. Podem perfectament reviure el que va passar la passada legislatura quan es van aprovar les modificacions de les pensions", preveu la subsíndica general, Mònica Bonell.

L'activitat continuarà amb una sessió de preguntes al Govern el 23 de gener, altres dues sessions previstes per al 31 de gener i el 7 de febrer, i la darrera de la legislatura, divendres 15, amb la votació del pressupost i tots els projectes de llei que s'hagin pogut enllestir. Acte seguit arribarà la dissolució del Consell. Sindicatura considera que el volum de feina en aquest esprint final ja s'havia produït en anteriors ocasions i pensa que els consellers estan treballant prou
"amb la prudència necessària i la dedicació que requereixen els diferents textos legislatius". "Em sembla que no estan treballant amb presses i que si un text legislatiu necessita debat, l'està tenint", assegura Bonell.

Si per a la darrera sessió hi ha moltes lleis per aprovar també hi podria haver doble sessió, la segona dissabte.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Romagosa