MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

La desaparició de la central de reserves evidencia més diferències a Vallnord

www.andorradifusio.ad

Desapareix la central conjunta de reserves de Vallnord, un pas que separa més les dues societats, Secnoa i EMAP. Tot i això, es mantenen la marca i el forfet conjunt i les dues parts asseguren que no hi ha diferències entre elles.

Les dues societats que conformen Vallnord es distancien una mica més. La diferència d'estratègies entre els sectors del domini i l'aparició de nous forfets específics han fet que les societats hagin decidit acabar amb la comercialització i facturació conjuntes. Així, si fins ara hi havia una única central conjunta de reserves, a partir d'ara desapareix.

Segons ha explicat Josep Marticella, director general d´EMAP, el que s´ha fet és "clonar-la" i n'existiran dues d´iguals: una la gestionarà Pal-Arinsal i l´altra Ordino-Arcalís. Baró i Mortés asseguren que no hi ha males relacions entre les societats. "Els darrers dos mandats s'ha tornat a un model en què EMAP i Secnoa són les entitats mares. És cert que a nivell internacional ens interessa potenciar la marca Vallnord. Abans visualitzàvem Vallnord a dalt i a sota penjaven EMAP i Secnoa, però la realitat no és així", reconeix el president del consell d'administració d'EMAP, el cònsol major de la Massana, David Baró.

?Segons han indicat, el canvi no tindrà cap mena d'afectació per al client, i l'única implicació visible serà que "ara les agències de touroperadors hauran de tenir contacte amb els uns o els altres". Pel que fa als treballadors de l'actual central, se'ls farà una proposta de reubicació a les societats. "El que s'ha fet és optimizar els recursos que hi havia a Vallnord, i ja que tenim els dos departaments de comunicació separats, reforçar-los amb més personal de Vallnord. Però això no vol dir ni de lluny que la marca desaparegui", insisteix des del consell d'administració de SECNOA el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés.

La marca Vallnord es manté

Les reunions continuen, però tant Marticella com fonts properes a Arcalís han assegurat que la marca Vallnord no desapareixerà i que per tant també es manté el forfet conjunt de temporada que inclou l'accés a tot el domini esquiable.

Cal recordar que una de les novetats d´enguany a Pal-Arinsal és que s´ha començat a comercialitzar un forfet de temporada només per aquesta zona. A més, i després de l´entrada de Saetde a Secnoa, cal veure quins tipus de forfets o acords s'ofereixen entre Ordino-Arcalís i Pas de la Casa-Grau Roig.

A més, fa uns mesos, Vallnord ja va contractar un servei de mediació per resoldre les desavinences entre EMAP i Secnoa a l´hora de repartir-se 38.000 euros de guanys per la venda de forfets conjunts. Les dues societats en feien una interpretació diferent i no aconseguien posar-se d´acord en la distribució dels diners.

Informa: Judit Pedrós / Montse Grau
Imatge: Sergi Linares