MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

El director de l'oficina de l'ONU a Ginebra comprova els avenços d'Andorra en l'agenda internacional de sostenibilitat in situ

www.andorradifusio.ad

El director general de l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Moller, està aquest dilluns i dimarts de visita al país per comprovar la feina que s'està fent al voltant dels Objectius de desenvolupament sostenible, impulsats per l'organització internacional.

La trobada amb el cap de Govern i la reunió de treball mantinguda amb els ministres d'Exteriors, Medi Ambient i Educació, han servit perquè Moller hagi radiografiat la feina del Principat, un programa transversal que forma part de l'Agenda 2030 de l'ONU. "Hem parlat de la importància de la educació i dels drets humans", explica, però també d'altres temes com el medi ambient i el canvi climàtic, que és un tema "absolutament prioritari".

Moller ha assegurat que no s'ha parlat de l'avortament, un tema que ha reconegut complex i sobre el qual ha passat de puntetes.

La ministra d'Exteriors ha explicat el treball d'Andorra amb els objectius de desenvolupament sostenible, que centraran la cimera Iberoamericana del 2020, juntament amb els objectius educatius.

Moller tindrà tres actes públics en la seva agenda aquest dimarts. El darrer, una conferència sobre els reptes de l'ONU que ell mateix pronunciarà a la Llacuna.

Informa: David Domingo
Imatges: Fernando Montero / Marta Paixà