MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Gallardo denuncia pressions i tensió al Consell General

www.andorradifusio.ad

Sindicatura ha rebutjat el recurs de l'oposició per la demanda d'entrada de 13 lleis urgents per part de DA. Considera que és necessari. Els liberals afirmen que hi ha mala maror en les comissions i que se'ls pressiona per fer aprovar més lleis de l'habitual. Si no es canvia, diuen, renunciaran al vot ponderat.

L'enfrontament a les comissions ha crescut i hi ha mala maror. Així de contundent ha estat Jordi Gallardo, president dels liberals.

El motiu és que Sindicatura hagi rebutjat el recurs de l'oposició contra la tramitació de 13 lleis com a urgents.

Segons Gallardo, "des de la tardor ha anar 'in crescendo' i a mesura que van passant els dies es nota que hi ha més tensió". "La flexibilitat que hi havia abans ja no hi és tant".

La subsíndica Mònica Bonell assegura que tot ha estat "un malentès" perquè "ni per part de la majoria, ni de l'oposició ni de sindicatura s'ha volgut anar en detriment del treball dels consellers".

Gallardo també ha demanat que s'habiliti al gener una sessió de preguntes al Govern, el que ha estat acceptat i que es revoqui l'anomenat vot ponderat a les comissions: el que ha estat rebutjat per DA.

Finalment, ha reclamat que les demandes d'informació a l'executiu es tramitin amb urgència, el que compta amb el suport de la resta de grups.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares
Locució: Jordi Lorente