MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

Els hotelers denuncien que no tots els establiments turístics juguen amb les mateixes cartes

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler veu amb preocupació, tot i que sense alarmisme, el retrocés en les pernoctacions que per contra augmenten en apartaments i aparthotels. Durant el mes d´agost es va confirmar la tendència dels darrers temps i els hotels van veure com es reduïen en un 5% els turistes que optaven per hostatjar-se en hotels.

Agost es va tancar amb una nova caiguda de les pernoctacions en hotels, un 5% en benefici dels apartaments i aparthotels, una opció cada vegada més sol·licitada pels turistes. Malgrat tot, la UHA creu que la competència és positiva. Això sí, amb un missatge molt clar al Govern per evitar intrusisme i que tots els sectors juguin amb les mateixes cartes.

En qualsevol cas, la UHA considera que no cal caure en l´alarmisme. Recorden que en els últims anys s´havia registrat un augment de turistes i eviten utilitzar la paraula crisi.

El mes de setembre, el sector ha patit una baixada en l´ocupació. Tot i això recorden que ha estat en la mateixa línia de la resta de l´estiu i que en part han pogut compensar una caiguda més important gràcies a festivitats com la Diada catalana, la Mercè o esdeveniments com la Vuelta.

Informa: Joan A. Sarmiento