MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

Els ingressos per importacions pugen un 3,1% el 2018 i el Govern creu que prova la recuperació econòmica

Els ingressos per taxes d'importacions a la duana s'han increment

Els ingressos per taxes d'importacions a la duana s'han incrementat un 3,1% el 2018 respecte de l'exercici anterior. Una dada que el Govern ha valorat positivament perquè diu que evidencia una recuperació de l'economia.

El 2018 es van recaptar gairebé 215 milions d'euros a la duana, sis milions més que l'any anterior, amb un increment del 3,1%. Per grups els ingressos pel tabac, clarament els més importants, van tenir un petit augment del 0,4%. Van baixar un punt i mig els de begudes alcohòliques, mentre que també van pujar els dels combustibles i la resta de mercaderies. Segons el Govern, que aquest capítol més genèric creixi és el que evidencia la bona marxa de l'economia. "La mostra de l'evolució d'aquest grup és el que ens posa més de relleu o el que reflecteix de manera més directa l'evolució de l'economia del país", insisteix Cinca, qui creu que "confirma que estem en un moment de recuperació".

Pel que fa a la recaptació pel tabac Cinca ha explicat que en el futur la baixada de consum pot quedar compensada per l'augment de taxes, que es fa amb l'objectiu de mantenir el diferencial amb els països veïns i lluitar contra el contraban. També ha dit que el Govern preveu complir les previsions generals d'ingressos impositius el 2018.

Informa: David Domingo
Imatges: Kevin Ribeiro