MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

Més positius per alcohol i drogues al volant en la darrera campanya de la policia

www.andorradifusio.ad

La campanya de Nadal contra l'alcohol i les drogues s'ha tancat amb 122 positius d'un total de 2.063 controls. La xifra suposa un lleuger augment de positius respecte a l'any anterior. La majoria, 98, es van saldar amb la detenció dels infractors per superar la taxa de 0,80 grams d'alcohol per litre de sang.

Dels 122 positius 24 van comportar sancions administratives i 98 la detenció dels infractors per superar la taxa de 0,80 grams per litre de sang.

Entre les taxes més altes, aquelles que van superar 1,61 grams, es van detenir 11 persones. La taxa més elevada detectada va ser de 2,94 grams per litre de sang.

En tres casos els detinguts van donar positiu per drogues i alcohol i dues de les detencions van correspondre a conductors professionals.

De les 98 persones detingudes, la majoria ho va ser en la franja horària compresa entre les 22h i les 6 del matí. A més, 14 eren dones i 84 homes.

L'índex d'infractors més important es concentra entre persones de més de 40 anys, amb 40 detinguts, mentre que la resta se situen a parts similars entre les franges de 26 a 40 anys i de 18 a 25.

La policia lamenta que tot i les campanyes per publicitar els controls el percentatge de positius en aquesta ha estat del 5,9%, lleugerament superior al 5% que es va registrar l'any passat.

Informa: Joan A. Sarmiento