MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

Arteks i Ginjaume Arquitectura guanyen el concurs d'idees per al museu de l'automòbil

www.andorradifusio.ad

A partir d'avui ja podem posar imatge al museu de l'automòbil. El concurs d'idees l'han guanyat els despatxos Arteks Arquitectura i Ginjaume Arquitectura i Paisatge. La porositat de la llum dia i nit, una plaça on exposar vehicles i l'arquitectura del granet són alguns distintius de l'obra.

El comú d'Encamp i el ministeri d'Ordenament Territorial brinden pel museu de l'automòbil i per una idea, la d'Arteks Arquitectura i Ginjaume Arquitectura i paisatge.

Bet Faura, arquitecte d'Arteks Arquitectura assegura que serà un edifici molt tranquil, que pretén parlar el llenguatge del granet però més contemporani". Lluís Ginjaume descriu la plaça com una arquitectura amb "un tractament diferent", i que "té tots els accessos al museu".

El tractament del granet, l'entrada de llum, la visibilitat de l'exposició i el diàleg amb l'hotel Rosaleda i el comú han estat elements convergents en la resta de projectes. Asseguren que la decisió no ha estat fàcil. De fet, "els tres primers anaven molt ajustats de puntuació, 8.40 el segon i 8.70 el primers", afirma el ministre d'Ordenament Territorial.

Precisament per això finalment s'han guardonat cinc finalistes. El projecte guanyador ascendeix a 11 milions i mig d'euros. Properament es licitaran les obres. Per al proper pressupost hi ha previstos 100.000 euros i a partir d'aquí diverses partides plurianuals fins a completar el total.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Albert Refart