MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

Nou pas per identificar els gossos amb l'ADN

www.andorradifusio.ad

El BOPA publica aquest dimecres el concurs per a la contractació dels serveis de creació i gestió del cens caní. Es tracta d'un nou pas en el procés de disposar una registre d'ADN de gossos perquè els comuns puguin identificar els propietaris incívics, un procés que culminarà el 2019.

Nou pas en el procés d'identificació de gossos a través de l'ADN per prevenir els comportaments incívics a la via pública.

El BOPA publica el concurs internacional per a la contractació d'una empresa per crear i gestionar el cens caní.

L'empresa serà l'encarregada de la formació del personal, el subministrament de material de recollida de les mostres d'ADN o la integració de les dades en el Registre d'Animals de Companyia, entre d'altres.

El projecte s'implementarà el 2019. Abans hi haurà un període transitori perquè els propietaris puguin obtenir l'ADN dels seus animals i registrar-lo. En els propers mesos es vol tenir almenys el 75% del cens actualitzat, ha informat el portaveu de la reunió de cònsols i cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés.

Els comuns també estan en espera del reglament que ha d'aprovar el Govern per arrencar el projecte completament. Les corporacions pensen en la possibilitat de finançar una part dels costos de les proves d'ADN.

Informa: Ana Alamán

Informació relacionada