MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

El programa "Joves en inclusió" desperta l'interès d'especialistes estrangers

www.andorradifusio.ad

El programa 'Joves en inclusió', que recentment ha inaugurat un espai destinat a joves amb autisme, espera poder obrir-se a nous usuaris, sempre que l'experiència es consolidi. El programa ha despertat l'interès d'especialistes estrangers.

Eva Flotats, coordinadora del programa, ha explicat al programa 'Ara i Aquí' que els impulsors del programa, la fundació privada tutelar i AUTEA, amb el suport del Govern, es plantegen ampliar els serveis en un futur a altres trastorns sempre que estiguin relacionats amb l'autisme.

En qualsevol cas, dependrà de la seva consolidació, ja que actualment es planteja com una prova pilot, tot i que ja se'n valora la continuïtat.

'Joves en inclusió' disposa d'un espai específic a Escaldes-Engordany, inaugurat recentment, que ofereix sales de psicomotricitat i de desenvolupament sensorial. Cada usuari té un terapeuta que l'atén, a banda de personal comú.

El programa ja ha despertat l'interès d'especialistes estrangers, assegura el president de la fundació, Joan Carles Rodríguez. Diu que "hi ha certa curiositat internacional entre els professionals per veure com està funcionant", ja que "no existia res semblant enlloc que coneguem".

El centre atén joves de 16 a 25 anys amb diferents graus de necessitats que romanen al centre de les 9 a les 18h. De moment, l'utilitzen 4 usuaris.

Entrevista completa sobre el programa "Joves en inclusió" a l'Ara i Aquí:Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Albert Refart

Informació relacionada