MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Progressistes-SDP proposen Josep Roig com a candidat a cap de Govern

www.andorradifusio.ad

Josep Roig serà el candidat de Moviment Progressista - Progressistes SDP a les eleccions generals de la primavera. La formació confia estar present amb llistes a quatre parròquies amb un projecte que ha definit com a progressista, social i europeu.

Roig té la proposta sobre la taula i el partitcoll avall que la seva resposta serà afirmativa. El consell nacional del dia 15 l'hauria de ratificar. "Ens acceptarà convençut, perquè des del dia que van fundar aquesta força política i que ens vam traslladar a aquests locals que ara ens acullen encara, ell ha estat a la base de la reflexió", assegura el president, Jaume Bartumeu. "El considerem convençudament més ben preparat que alguns altres candidats que han estat ja proclamats", afegeix.

Bartumeu i Víctor Naudi eren candidats a candidat, però fan un pas enrere per qüestions personals i la impossibilitat d'una dedicació en exclusiva a la política. Progressistes-SDP espera estar present en quatre llistes territorials i té clar quin pot ser el seu paper després de les eleccions. "Sabem que no farem majoria, anem a fer els consellers i conselleres suficients com per trencar la majoria actual tancada de DA i arribar a acords polítics, pactes d'Estat amb corresponsabilitat per part nostra per encara una qüestió tan trascendental per al futur de les noves generacions com és aquest acord amb la Unió Europea", desitja Bartumeu.

A manca de la confirmació al consell nacional dels progressistes del dia 15, Roig s'afegeix als altres candidats a cap de Govern. Xavier Espot per DA, Jordi Gallardo per Liberals, Pere López pel PS i Josep Pintat per a la batejada tercera via.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Romagosa