MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

El sector hoteler demana més temps per fer les obres d'adaptació que exigeix la nova llei d'allotjaments turístics

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler demana flexibilitat perquè els hotels puguin fer les obres majors que requereix adaptar-se a la nova llei d'allotjaments turístics. Tot i que les previsions apunten a una bona temporada d'hivern, els preocupa que la problemàtica per trobar d'obra no sembla que tingui solució a curt termini.

A l'"Ara i Aquí", la directora de la Unió Hotelera s'ha referit a l'adaptació a la nova llei d'allotjaments turístics i en aquest sentit ha demanat més flexibilitat en els terminis per fer les obres importants que requerirà per a alguns establiments complir la nova legislació. "El sector està una mica preocupat perquè ara és quan s'estan adaptant, estan mirant els ítems que han de complir, els punts de la simulació de les seves categories...", reconeix Sarah-Jane Giménez, tot insistint que "la nova llei donarà un salt qualitatiu al parc hoteler d'Andorra."

La manca de personal s'ha convertit en un problema que no sembla tenir solució a curt termini pel sector hoteler. Una situació que s'agreuja en temporada d'estiu. Tot i que per un mateix perfil professional es paga un sou superior que a Espanya, condicionants com ara que a l'estiu la temporada és curta i el preu de l'habitatge dificulten molt trobar treballadors. "Ja és difícil trobar mà d'obra qualificada, com per a sobre tenir altres hàndicaps que no ajuden perquè els treballadors vinguin", critica Giménez. La directora de la Unió Hotelera ha explicat a més, que en alguns casos els treballadors venen però han de marxar perquè "no troben on poder-se establir".

El sector preveu una bona temporada d'hivern atès el ritme de reserves. Amb tot, caldrà esperar a última hora, ja que el turisme procedent d'Espanya acostuma a esperar fins a l'últim moment per aprofitar les ofertes.

Informa: Joan A Sarmiento
Imatges: Albert Refart