MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 15º

El Temps Darrera previsió

De "Tío Vivo" a "Mortadelo y Filemón", un viatge per la història del còmic espanyol

www.andorradifusio.ad

Quan fan 60 anys, Mortadel·lo i Filemó són protagonistes de l´exposició que es pot veure al Museu del Còmic, a la Massana, una mostra que també permet descobrir l´activitat de "Tío Vivo", on es va publicar “Rompetechos” i “13, Rue del Percebe”.

Fundada el 1957, la revista "Tio vivo" va ser el primer intent espanyol de crear una revista d´humor per a adults on els drets d´autor dels artistes prevalien per sobre dels de l´editorial. la seva intenció era fer ombra a Bruguera, però va acabar essent víctima del gegant de la vinyeta.

"La familia Pi", "Lola y Enrique se van a casar" o "El caco Bonifacio" són algunes de les vinyetes que s'hi van publicar.

Amb tot, Ibáñez va ser una de les grans contribucions a la revista amb la publicació d´algunes de les sèries més famoses i estimades per l´autor com “Rompetechos” i la comunitat de veïns “13, Rue del Percebe”.

Als 60 anys, a "Mortadelo y Filemón" també se´ls dedica una part de la mostra plena de curiositats. Els investigadors de la TIA van néixer com una paròdia de Sherlock Holmes, però aviat van tenir estil propi, vinyetes que també deixen passatges històrics en les pàgines com la batalla entre Pasqual Maragall, Jordi Pujol i Felipe González per organitzar Barcelona 92 o Pau Gasol a l'NBA.

De "Tio Vivo" a "Mortadelo y Filemón" es podrà veure fins al 31 d´octubre

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Albert Refart