MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 10º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: And-jazz

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

AndJazz: Un gran regal.

AndJazz: Un gran regal.

El Josep Maria Ubach ens porta el vessant més blues dels Rolling Stones. Hi posarem més música que en altres edicions perquè realment val molt i molt la pena. Temes que han fet història, temes que no són comercials i que tenen una qualitat brutal.

AndJazz: Laid back!

AndJazz: Laid back!

Amb el Josep Maria Ubach marxem cap a Oklahoma City. Allí hi va nèixer el 1938 John Weldon Cale, més conegut com a J.J Cale. Ens mirem amb pèls i senyals la trajectòria d'un músic excepcional i pràcticament pare del so de Tulsa.

AndJazz: Una zebra a l'escenari

AndJazz: Una zebra a l'escenari

El Josep María Ubach ens porta cap als any 1940 per descobrir i escolta un gran del blues. J.B Lenoir. Va viur poc (38 anys) però va deixar un llegat musical envejable.

AndJazz: 666

AndJazz: 666

El Josep Maria Ubach ens parla en l'espai d'avui del mític Robert Johnson. Com pot ser que un músic realment dolent acabés sent el "Rei del blues del Delta"? Realment en aquell encreuament de Clarksdale (actual encreuament de l'autopista 61 amb la 49) Johnson va vendre la seva ànima al diable?

AndJazz: Un gran descobriment!

AndJazz: Un gran descobriment!

El Josep María Ubach ens presenta a Y'akoto. Una cantant, compositora i ballarina molt jove i amb un do especial per al Soul (19/03/1988). Avui descobrim una veu que segurament us farà recordar alguna vocalista important dins el món de la música. Tres temes i una breu biografia.

And-Jazz: Cauen com mosques!

And-Jazz: Cauen com mosques!

El gran Otis Rush (tot i no ser massa sant de la devoció del Jospep Maria Ubach) ens va deixar a finals de setembre. Avui recordem vida i miracles d'un músic que va arribar a Chicago en un mal moment!

AndJazz: Hi ha maneres i maneres de dir adéu!

AndJazz: Hi ha maneres i maneres de dir adéu!

El Josep Maria Ubach ens parla del gran Jerry González. Trompetista i percussionista i un dels pioners del jazz llatí, González va morir el passat 1 d'octubre al barri de lavapies de Madrid per la inhalació de fum que va partir en declarar-se un incendi al seu pis. Avui el recordem.

AndJazz:Senzillament, un geni!

AndJazz:Senzillament, un geni!

Eñ Josep Maria Ubach convida avui a l'excepcional Astor Piazzolla. El de Mar de Plata és considerat encara avui (va morir el 1992) un dels millors músics del segle XX. A lloro amb les propostes musicals d'avui.

AndJazz: Ni els àngels no toquen així!

AndJazz: Ni els àngels no toquen així!

El Josep Maria Ubach ens porta al pianista cubà Gonzalo Rubalcaba. Segurament molts el teniu present per les dues visites que ha fet a casa nostra. Avui unes versions més que recomanables i que segurament superen amb escreix les originals.

And-Jazz: Ja tenim la tardor aquí

And-Jazz: Ja tenim la tardor aquí

El Josep Maria Ubach és un gran amant d'aquesta època de l'any i avui vol donar la benvinguda a la tardor amb tres versions excel.lents del clàssic (Basat en el poema de Jacques Prévert, Les feuilles mortes) conegut com a Autumn Leaves.

And-Jazz: Naps i "Coles"

And-Jazz: Naps i "Coles"

Avui el Josep Maria Ubach ens parla de la trajectòria de Nat "King" Cole. Un músic que no és massa sant de la seva devoció però al que li reconeix mèrits com a pianista. Amb el tema veu, veurem que en pensa i a quin lloc el posa?

And-Jazz:Una bona medicina.

And-Jazz:Una bona medicina.

Ens visita el Josep Maria Ubach amb un bon "analgèsic" per les orelles. Parlem de la banda de Mark Sandman "Morphine". Tot i no tenir un èxit brutal ni ser massa populars, entre 1989 i 1999 van fer molt bona música. Un fusió molt interessant la que us presentem avui.

And-Jazz: Un veu fora de sèrie!

And-Jazz: Un veu fora de sèrie!

El Josep Maria Ubach ens visita per segona vegada aquesta temporada i ho fa acompanyant d'una de les millors veus del segle XX. La veu de contralt de la mítica Peggy Lee. Amb ell descobrim la història d'aquesta excepcional intèrpret.

And-Jazz: Dilatem orelles!

And-Jazz: Dilatem orelles!

Primera visita al programa del Josep Maria Ubach per tal de retre homenatge a la millor veu de tots els temps. El 16 d'agost, i després d'una llarga lluita, ens deixava Aretha Franklin. Avui la recordem.

And-Jazz: Festival de Marciac (Cpt 3)

And-Jazz: Festival de Marciac (Cpt 3)

El Josep Maria Ubach ens porta la tercera entrega del Festival de Jazz de Marciac. Noms propis que haurieu de veure i escoltar si us podeu escapar a França. Els convidats avui, Dave Holland, Abdullah Ibrahim, Marcus Miller i els Brooklyn Funk Essentials.

And-Jazz: Més Marciac

And-Jazz: Més Marciac

Amb el Josep Maria Ubach fem un nou recorregut pel cartell del festival de jazz de Marciac. La setmana passada varem fer curt així que avui és el torn per a Ibrahim Maalouf, Fatoumata Diawara, Brad Mehldau i Lizz Wright.

AndJazz: Marciac

AndJazz: Marciac

El Josep Maria Ubach ens detalla part del cartell del Festival de Jazz de Marciac. (França). Artistes excepcionals de totes les edats que desfilaran per un dels millors cetàmens d'Europa entre el 27 de juliol i el 15 d'agost.

And-Jazz:Motis i a la gabia

And-Jazz:Motis i a la gabia

Andrea Motis és una nena prodigi. Amb tres anys cantava en una coral, amb set entrava a l'escola de música i amb dotze ja feia els seus primers "bolos".Avui la descobrim una mica més en detall.

AndJazz: Països nòridcs, calents

AndJazz: Països nòridcs, calents

El Josep Maria Ubach ens porta a Finlàndia i a Suècia en un mateix passeig per la trajectòria del pianista Iiro Rantala i el guitarrista Ulf Wakenius. Val molt i molt la pena.

AndJazz: Sonoritats nòrdiques

AndJazz: Sonoritats nòrdiques

El Josep María Ubach ens fa un repàs a la trajectòria d'un excepcional músic. Fem protagonista al contrabaixista danès Niels-Henning Orsted Pedersen...un músic que es va permetre luxes com dir "NO"! alt i clar a mítes com Oscar Peterson o Count Basie.