MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Advocats

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

La violència de gènere

La violència de gènere

Amb l'advocada Eva López hem parlat avui de la violència de gènere i la seva regulació legal, diferències amb la violència domèstica, així com el suport a les víctimes a partir del protocol integral establert. Ha estat la temàtica tractada a l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra.

Els accidents de trànsit

Els accidents de trànsit

Hem tingut avui nova cita amb l'espai que us presentem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra. Avui, la Cristina Blanquer ens ha parlat dels accidents de trànsit.

La sostracció internacional de menors (segona part)

La sostracció internacional de menors (segona part)

Hem completat el capítol sobre tots els aspectes que envolten la sostracció internacionals de menors que ens va plantejar la Sílvia Estrada, a l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra. El conveni regulador és  de 25 d'octubre de 1980 i es va redactar a la Haia. Andorra el va votar el 2010 i va ser publicat al BOPa el 2011.

La sostracció internacional de menors

La sostracció internacional de menors

Hem tingut cita avui amb l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra. La Sílvia Estrada ens ha parlat avui sobre la convenció de La Haia sobre sostracció de menors, creat el 25 d'octubre de 1980. Andorra va votar l'adhesió al conveni a final de 2010 i va publicar al BOPA la mateixa a inici de 2011.

Les execucions en els afers civils

Les execucions en els afers civils

A l'espai que oferim amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra, la Bibiana Rossa comentat detalls del procès d'execucions de sentències d'afers civils

El que comporta ser un 'Estat de dret'

El que comporta ser un 'Estat de dret'

La Cristina Madrigal ha dedicat avui l'espai que fem en col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra a diverses reflexions que deriven del concepte "estat de dret".

En defensa d'un interès superior

En defensa d'un interès superior

L'Esther Domínguez ha estat avui la lletrada que ha participat a l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'advocats d'Andorra. El tema tractat ha estat la protecció jurídica del menor.

Els diferents àmbits jurisdiccionals a Andorra

Els diferents àmbits jurisdiccionals a Andorra

A la secció que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra, el Jordi Segura ens ha explicart el ventall de processos jurisdiccionals que hi ha al país i les diferents instàncies en cada un d'ells.

Les conseqüències econòmiques del vincle matrimonial

Les conseqüències econòmiques del vincle matrimonial

La Maite Bourgeaud ens ha explicat avui quines són les conseqüències jurídiquesde l'elecció del règim matrimonial. A més, proposa que caldria fer obligatòria una consulta de franc a un professional sobre l'abast de l'elecció i les repercusions del mateix.

La importància dels acords parasocials

La importància dels acords parasocials

Un nou capítol de l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra. la Núria Vila ha comentat avui la especial import`qancia que tenen els anomenats acords parasocials quan es crea una societat.

Cal que tinguem un "advocat de capçalera"?

Cal que tinguem un "advocat de capçalera"?

La Cristina Madrigal ha estat avui la convidada a l'espai que compartim amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra. Valorem el paper de l'advocat en la societat actual: Els professionals del dret entenen el seu paper més com a "preventiu" que no pas com a "paliatiu" i que seria bo que tothom tingués el número d'un advocat a l'agenda per tal de poder-li fer alguna consulta.