MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Àrea de salut

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Un binomi d'èxit

Un binomi d'èxit

A l'Àrea de salut d'avui, la Lidia Rodrigo ens ha parlat dels vincles entre el ioga i la fisioteràpia.

Les noves tendències en alimentació infantil

Les noves tendències en alimentació infantil

Com podem saber si un nou producte alimentari és convvenient pel nostre fill? La Berta Jiménez ha dedicat l'Àrea de Salut d'avui, de dietètica i nutrició, a les noves tendències en alimentació infantil.

Un camp d'actuació enorme

Un camp d'actuació enorme

Quin és l'àmbit d'actuació de la fisioteràpia? Sabem en quants aspectes de la salud pot actuar i ajudar a la millora de la qualitat de vida de la persona? És molt més ampli del que podriem pensar. Ens ha ajudat la Lidia Rodrigo, fisioterapeuta, en una de les novetats de la temporada a l'Àrea de salut.

Cal aprendre a discriminar

Cal aprendre a discriminar

Estrenem l'Àrea de salut de dietètica i nutrició del curs. La Katia Durich ens ha parlat avui del vincle, sovint molt desfavorable, entre les xarxes socials i la nostra alimentació. Estem massa condicionat per tot el que es publica, sense demanar-nos massa si és cert o no.

La gestió dels excessos estiuencs

La gestió dels excessos estiuencs

Com podem gestionar els excessos de l'estiu a la nostra dieta habitual? Ens ho ha comentat l'Eduard Reinoso, a l'Àrea de Salut d'avui, de dietètica i nutrició

A punt per a l'estiu

A punt per a l'estiu

La Dra. Júlia Martínez-Illescas ha estat avui la protagonista de l'espai de l''Àrea de salut', dedicada a la medicina estètica i antienvelliment. hem prlat dels tractaments que ens ajudaran a tenir cura de la nostra pell abans d'anar a prendre el sol.

La dieta bàsquetbolera

La dieta bàsquetbolera

L'esport del bàsquet té una dieta més adient que altres? Hi ha alguna particularitat específica en l'alimentació pels practicants d'aquest esport? Cal prioritzar certs grups d'aliments? Ens ho ha explicat l'Alba Reguant a l'espai de l'Àrea de salut'

Alimentació i exàmens

Alimentació i exàmens

La Marta Pons, a l'Àrea de salut de dietètica i nutrició, ens ha explicat avui quins aliments són els més adients per a l'època dels exàmens.

Els dolors de creixement

Els dolors de creixement

Amb la Clàudia Guerra, de Podoactiva Andorra, hem valorat aspectes diversos que afecten als dolors de creixement.

Les falses hormones

Les falses hormones

La Berta Jiménez, a l'Area de salut de dietètica i nutrició, ens ha explicat que són els disruptors endocrins, coneguts també com a falses hormones.

El peu infantil

El peu infantil

Amb la Cláudia Guerra, de Podoactiva Andorra, hem parlat avui de l'atenció que cal tenir als peus dels nostres fills. des del control de la petjada, a aspectes relacionats amb el calçat i la higiene.

La composició corporal i tot el que condiciona

La composició corporal i tot el que condiciona

Què és i com es mesura la composició corporal? Quina influència té en les malalties cròniques i els transtorns alimentaris? Ha estat el tema de la dietista i nutricionista Mònica Dicenta, a l'Àrea de salut d'avui.

La pell necessita més atenció

La pell necessita més atenció

Avui teniem cita amb la Dra. Júlia Martínez-Illescas, a l'Àrea de salut sobre medicina estètica i antienvelliment. Hem completat el capítol sobre la cura de la pell del coll i l'escot, dues parts del cos que necessiten una atenció especial.

Gana fisiològica vs. gana emocional

Gana fisiològica vs. gana emocional

La gana fisiològica i la gana emocional. En què consisteixen i com podem aprendre a diferenciar-les. Avui, a l'Area de salut, de dietètica i nutrició, amb el Marc Gil

Cal tenir cura de la salut visual

Cal tenir cura de la salut visual

La Núria Risco ha visitat el programa a l''Àrea de salut'. És una profesional amb més de quinze anys d'experiència en optometria comportamental i teràpia visual. Cal recordar que l'optometria és es la disciplina encarregada de la cura  primària de la salut visual.

Cal tenir més cura de les parts més febles

Cal tenir més cura de les parts més febles

La Dra. Júlia Martínez-Illescas ens ha visitat avui a l'Àrea de salut, sobre medicina estètica, cosmètica i antienvelliment, i ha comentat tractaments possibles per a la zona del coll i l'escot.nDues zone que tenen la pell més feble.

L'elecció de la bota d'esquí més adient

L'elecció de la bota d'esquí més adient

L'Eli NIeto, de Podoactiva Andorra, ha explicat avui tot el que cal tenir en compte per fer una correcta elecció de la nostra bota d'esquí i la cura que hem de tenir dels peus quan practiquem aquest esport.