MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Creu Roja

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Atelier 2030, a París

Atelier 2030, a París

La Creu Roja Andorrana va ser present a París, al "S2030 Atelier de Consultation 2018" que organitzava la Croix-Rouge française. Un acte internacional amb, entre altres, la Croix-Rouge de Monaco, la Croix-Rouge luxembourgeoise, la Cruz Roja Española, etc. Dues jornades on es va analitzar el futur de la fundació Creu Roja i es va construir un model a seguir. N'hem  parlat al programa amb el director de l'entitat, el Jordi Llansó.

Aquells que sempre hi són

Aquells que sempre hi són

El transport sociosanitari i temes de joventut, de caire internacional i una nova campanya de sang, han estat els temesque hem tractat avui, amb el Jordi Llansó, el director de Creu Roja Andorrana.

Expectatives, objectius i fites

Expectatives, objectius i fites

El director de Creu Roja Andorrana, el Jordi Llansó, ha valorat al programa els projectes de les diferents àrees i departaments pel final de 2018 i tot el 2019.

Balanç d'una temporada

Balanç d'una temporada

Amb el director de Creu Roja Andorrana, el Jordi Llansó, hem passat balanç dels temes més destacats que hem tocat durant tota la temporada en la secció quinzenal amb la que han col·laborat.

La Creu Roja i els refugiats

La Creu Roja i els refugiats

El director de Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó, ens ha parlat avui de la tasca que fa l'organització prop dels refugiats

Assegurar els recursos necessaris en cas d'emergència

Assegurar els recursos necessaris en cas d'emergència

El Departament de Protecció Civil i Creu Roja Andorrana han presentat fa uns dies el Grup Logístic que s'integra en el Centre de Comandament Avançat del Pla Nacional d'Emergències. El Quim Fenoll, cap de l'Àrea de socorrisme i formació de Creu Roja ens ha donat detall d'aquest grup i de la seva funció.

Activitat internacional amb la resta de comitès

Activitat internacional amb la resta de comitès

Hem rebut avui al programa el David Fraissinet, el vicepresident de Creu Roja Andorrana, comentant les accions internacionals on participa l'entitat i les relacions amb la resta de comitès, en les reunions de petits estats d'Europa o en l'assemblea general.

Molt més del que dones

Molt més del que dones

El director de Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó, ha donat detalls de la quarta Maratò de donants de sang, que se celebrarà aquest divendres, d'una fantàstica novetat per Sant Jordi, i dela darrera visita de dos membres de l'ONG andorrana a Malta.

Creu Roja, a punt d'oferir una nova formació

Creu Roja, a punt d'oferir una nova formació

El cap de l'Àrea de Socorrisme i Formació de Creu Roja Andorrana, Quim Fenoll, ha explicat al programa la formació que estan preparant de cara a primers auxilis a nens i nadons, adreçada a pares, mestres, monitors, etc

Tres objectius 2018 per a Creu Roja Andorrana

Tres objectius 2018 per a Creu Roja Andorrana

Jordi Llansó, el director general de Creu Roja Andorrana, ha comentat al programa els tres objectius que vol assolir l'organització en aquest 2018. Són: reforçar el voluntariat, donar a conèixer les funcions de l'organització, i desenvolupar nous objectius amb la finalitat d'arribar a la gent gran i a les persones més vulnerables del país.

El treball necessari de resiliència

El treball necessari de resiliència

La resiliència psicològica és la capacitat que té una persona per resistir i superar els moments durs. Avui ha estat el tema que ha volgut tractar el Quim Fenoll, el cap d'Àrea de Logística, Prevenció, Socorrisme, Formació i Emergències de Creu Roja Andorrana.

La joventut més transversal

La joventut més transversal

La Yaiza Ortega, la coordinadora de l'Àrea de Joventut, ha estat avui la protagonista de l'espai que fem amb la col·laboració de Creu Roja Andorrana. Ens ha explicat la forma de funcio9nar de la seva àrea i en què consisteix el 'Projecte Grandalla'.

Tecnologia que pot ajudar a salvar vides

Tecnologia que pot ajudar a salvar vides

Quim Fenoll, cap d’Àrea de Logística, Prevenció, Socorrisme i Formació de Creu Roja Andorrana, yha comentat detalls de la nova aplicació per a mòbils que ha implementat l'entitat des del 20 de novembre.

Creu Roja aconsegueix 1.167 donacions de sang el 2017

Creu Roja aconsegueix 1.167 donacions de sang el 2017

A l'espai quinzenal sobre l'activitat de Creu Roja Andorrana, el director general de l'entitat, Jordi Llansó, ha valorat el resultats de les tres col·lectes de sang i de la marató realitzades durant el 2017. 1.167 donacions de sang, amb 367 de noves, és el balanç d'enguany.

Art i solidaritat

Art i solidaritat

El director general de Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó, ha comentat avui al programa detalls de la subhasta benèfica d'obres d'art que se celebrarà aquest dimecres a la sala d'actes de MoraBanc. Per a inscripcions cal trucar al 808 225, o enviar un mail a admionistracio@creuroja.ad, o fer-ho de forma personal al local de Creu Roja.

El servei de transport sociosanitari

El servei de transport sociosanitari

L'espai de Creu Roja Andorrana ha tractat avui sobre el Servei de transport sociosanitari. Ens han visitar el seu coordinador, Òscar Martínez, i el director general de Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó

El programa PAPI i el RNPA de Creu Roja Andorrana

El programa PAPI i el RNPA de Creu Roja Andorrana

Hem rebut avui al programa a Jordi Moran, responsable del Departament de Formació de Creu Roja Andorrana. Hem comentat les formacions que es fan als nens i joves, com el programa de primers auxilis per a infants, el PAPI, i el RNPA, el de riscos naturals a primers auxilis.

El servei de preventius de Creu Roja

El servei de preventius de Creu Roja

A l'espai que fem amb la col·laboració de Creu Roja andorrana, avui hem entrevistat Àlex Mata, que és el cap del servei de preventius de primers auxilis.