MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 18º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Entrevista

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Mèxic se cita amb les urnes enmig d'una onada de violéncia desfermada

Mèxic se cita amb les urnes enmig d'una onada de violéncia desfermada

Mèxic viurà aquest diumenge una jornada electoral que ha estat precedida d'una violència sense precedents, amb més de 1120 polítics morts. Per explicar una mica el sentiment que hi ha entre la societat, hem contactat amb el Xavi Pons, un dissenyador andorrà que viu fa sis anys a Mèxic.

L'art de la història-ficció

L'art de la història-ficció

Hem obert la quarta hora del programa amb Lluís Carbonell, coautor, amb la seva filla Gisela, del llibre "Els fills d'en Damià i les llàgrimes de sal", d'Editorial Claret, que es va presentar ahir a la Llibreria La Puça.

Obertes les inscripcions del quart LAB Impact Andorra

Obertes les inscripcions del quart LAB Impact Andorra

MoraBanc i Ship2B han obert el termini de presentació de projectes per participar en el programa de suport als emprenedors, LAB Impact Andorra, que arriba enguany a la seva quarta edició. La directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat del banc, la Mireia Maestre, i la Juliana Cadavid, Program Manager de la fundació acceleradora de projectes, han estat en directe al programa.

Demà, concert de David Sanz a la Llacuna

Demà, concert de David Sanz a la Llacuna

Dins la Setmana de la creativitat del Centre Cultural La Llacuna, del Comú d'Andorra la Vella, demà hi ha programat a les 20h un concert de guitarra amb obra contemporània i de finals del segle XX, a càrrec de David Sanz. Hi haurà tres obres d'autors del país (Nacho Ribas, Toni Gibert i Lluis Casahuga), i d'altres com Josep Maria Mestres Quadreny, Jep Nuix i Carlos Cruz de Castro. N'hem parlat al programa amb l'intèrpret, Sanz, i dos dels autors, Casahuga i Gibert.

Un patrimoni que cal admirar amb el tovalló posat

Un patrimoni que cal admirar amb el tovalló posat

Hem analitzat com el Govern vol posar en valor el patrimoni gastronòmic nacional. Ens han visitat la Diana Oliveira, professora de sociologia a l'Isthia, a l'Université Toulouse - Jean Jaurès, i col·laboradora del CRES, i el Joaquim Torredà, director de Formació Professional, Formació d'Adults i Recursos Educatius, del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

I com ho ha fet Barcelona?

I com ho ha fet Barcelona?

Hem convidat també al programa l'Eva Mur, la directora de Serveis d'Inspecció de la Gerència adjunta d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. És una de les ponents que participen avui al congrés. La seva xerrada porta per títol: "Com reacciona un Ajuntament d’una ciutat com Barcelona, davant de les noves plataformes de serveis turístics?"

Formació i capacitat de gestió

Formació i capacitat de gestió

Hem conversat una estona amb dos dels ponents d'una de les sessions d'aquest matí que té com a argument principal la necessitat de formació i capacitat de gestió en el turisme de neu i de muntanya: el rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau, i el direcrtor executiu de la Fundació OMT-Themis, Omar Valdez

La importància dels canals digitals

La importància dels canals digitals

Durant el programa especial des del Congrés de Turisme de Neu i de Muntanya hem conversat una estona mb David Benito, responsable dels canals digitals de Melià Internacional, und els grups hotelers més importants del món.

L'èxit interior

L'èxit interior

A la quarta hora del programa, hem entrat en contacte amb el Marc Romera, que avui presenta el seu segon llibre a la sala la Valireta, del Comú d'Encamp, "El manual del éxito interior".

V Jornades tècniques de neu i allaus (Taula 3)

V Jornades tècniques de neu i allaus (Taula 3)

A l'inici de la quarta i darrera hora del programa, ens han acompanyat el predictor d'allaus català Carles García, i el guia de muntanya i llicenciat en dret, amb un màster en dret d'resports de muntanya, Íñigo Ayllón.

V Jornades tècniques de neu i allaus (Taula 2)

V Jornades tècniques de neu i allaus (Taula 2)

Hem conversat durant la tercera hora del programa amb la Glòria Martí, la responsable del grup de predicció d'allaus de l'Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya, el Jordi Gavaldà, responsable del Centre de predicció d'allaus del Conselh Generau d'Aran, i el Marc Pons, director de l'Observatori de la Sostenibilitat i cap de l'àrea de medi físic del CENMA.

Un àmbit d'actuació molt transversal

Un àmbit d'actuació molt transversal

Hem estrenat un espai quinzenal que farem amb la col·laboració de Creu Roja Andorrana. Ens ha visitat l'Anna Arias, la responsable de l'Ârea d'intervenció social.

Uns divendres de desenvolupament humà

Uns divendres de desenvolupament humà

Hem conversat amb el filòsof David Murias, que ens ha parlat de la iniciativa 'Divendres de canvi', que demà passat té la cita corresponent al mes de maig, a la sala d'actes del Prat del Roure, sota el títol "El jovent, l'educació i la família".

Aquest diumenge, el primer concert participatiu de l'ONCA de 2017

Aquest diumenge, el primer concert participatiu de l'ONCA de 2017

En els darrers minuts del programa, hem conversat amb la cap de prouducció de la Fundació ONCA, la Teresa Areny, acompanyada del violí, regidor i arxiver de l'ONCA, Àlex Arajol. Hem comentat detalls del primer concert participatiu 2017 que es farà aquest diumenge al migdia a l'Auditori nacional, amb la participació de 150 joves músics.