L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.
Ens visita per primera vegada en aquest nova temporada el cuiner Pep Ramos. No només en porta la recepta del dia, una cassoleta de rap i gambes, sinó que ens explica alguns detalls importants per estar segurs al davant dels fogons. Fem èmfasi especial en els ganivets.
Amb l'arribada de les primeres pluges a final d'estiu, la tardor i fins a l'entrada del fred, centenars de bolets comencen a treure el cap pels boscos del país. Segons els experts, a casa nostra hi ha entre 20 i 30 espècies de bolets comestibles. Els descobrim, i els que encara és millor, els cuinem en companyia del Pep Ramos.
El xef Christian Zanchetta ens prepara un bon festival culinari. Aqui cuinem una terrina de carn d’olla amb foie gras i vinagreta de tèbia de tòfona negra.
El nostre cuiner Pep Ramos, ens desmenteix avui que el xai sigui una carn massa cara, festiva i de la que només n'aprofitem l'espatlla i les costelles. Un producte que dóna molt més de sí i que cal saber treballar bé davant dels fogons. Aprofitant la visita, us proposem una fantàstica recepta: Cuixa de xai farcida de botifarra, panses i pinyons.
Unes postres delicioses. Avui el nostre xef Christian Zanchetta ens proposa un final d'àpat molt d'aquí, molt de muntanya. Avui cuinem un púding de pomes amb gerds i aromes de muntanya.
El Christian Zanchetta ens porta un nou plat que ens farà quedar d'allò més bé amb els nostres convidats. Avui hem preparat una crema d'espàrrecs amb cruixent de murgues i pernil. Això sí, veurem si les murgues es deixen veure ben aviat, però ens falta aigua!!!
Aprofitem el calçot com a producte de temporada per dedicar-li una recepta. El Christian Zanchetta ens prepara uns farcells de calçot gratinats en què els vegetals hi tenen una presència destacada.
El Pep Ramos ens parla avui dels diferents tipus d'ànec que podem trobar al mercat. Descobrim les millors zones per menjar-ne i a part de fer una mica d'història pel que fa a la tradició i a l'elaboració de diversos productes derivats de l'ànec. . Aprofitant la visita, us preparem un arròs caldós d'ànec.
Ho va dir la Trinca...vista l'evolució...l'home ve de la patata. (Àlbum: Opus 10, 1976) Doncs amb el pep Ramos parlem de tot tipus de trumfa.Agra, Monalisa, RedPontiak, Kennebec, Buffet, Violeta i de com utilitzar-les a la cuina. La recepta que us proposem en el tram final de l'espai: Un pastís de carn.
Avui la cosa va de postres. El nostre xef Christian Zanchetta ens prepara una bomba cruixent de fruites amb flors de saüc que farà que els nostres convidats quedin meravellats.
El Pep Ramos ens explica amb pèls i senyals tots els tipus de ceba que podem trobar al mercat i com aplicar-les a l'hora de cuinar.(Groga,morada,blanca,dolça, tendra, charlota...etc...etc).NOTA IMPORTANT: Cal unes ulleres de natació.
El Pep Ramos ens explica amb tot tipus de detalls, l'apassionant món de la "pasta". Per a tos aquells/elles que no tenim clara la diferència entre farfale, fusili, rigatoni o fettuccine entre d'altres, intentem sortir de dubtes. I de regal, una pasta a l'all com a primer plat.
Amb el Pep Ramos fem allò que tant ens agrada: Mirar-nos el melic! Avui parlem de producte de casa, concretament de la vedella d'Andorra. Edat, pes, producció, sacrifici , control o comercialització són alguns dels temes que us expliquem. I aprofitant la visita, el pep ens prepara un fantàstic estofat de vedella amb carreroles.
El meló és una "fruita" ideal per mantenir-nos hidratats durant els mesos de calor. Conté molta vitamina A, que és bona per la vista i minerals amb efectes protectors per a l'organisme. Amb el Pep Ramos ens mirem els diferetns tipus de meló destacant-ne concretament tres. I de regal, una recepta:Crema freda de meló amb encenalls de pernil ibèric.
El nostre xef de capçalera Christian Zanchetta ens prepara un plat fresc, un plat d'estiu, i molt atractiu. Avui ens tanquem a la cuina per preparar un tàrtar de tonyina amb agredolç de maduixa.
El nadal i l'estiu marquen les dues grans èpoques del marisc al nostre plat. En parlem en detall amb el Pep Ramos. Us donem consells de conservació i preparació i ho rematem amb un tartar de tomàquet amb vieires.
Amb el Pep Ramos ens fixem en els diferents tipus d'al.lèrgies i d'intoleràncies que ens provoquen certs aliments. Quines reaccions pot tenir el nostre cos i quines són les millors solucions. De regal, la darrera recepta de la temporada amb un tartar de tofu.