MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: La nostra ment

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Uns transtorns amb múltiples derivacions

Uns transtorns amb múltiples derivacions

La Dra. Rosamaria Bruni, neuropsiquiatra infantil i col·laboradora de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui dels transtorns de la comunicació en infants. Una temàtica molt interessant que obre el camí a moltíssimes derivacions en temes d'aprenentatge, maduració, etc.

El dol perinatal

El dol perinatal

La Sílvia Palau, de NIVI Centre d'Atenció Psicológica, ha parlat avui de com s'ha d'abordar el dol perinatal, la pèrdua d'un nadó just després de nèixer o d'un fetus quan un embaràs no és viable.

La cara B del Nadal

La cara B del Nadal

Molt interessant el comentari de l'Helena Mas, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, sobre el que hem anomenat 'la cara B del Nadal'. No tothom viu les festes amb una explosió d'alegria, sinço més aviat el contrari, per motius molt diversos.

La psicologia forense

La psicologia forense

La Meritxell Camp, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui del concepte 'psicologia forense' a l'espai de 'La nostra ment'

Quan van mal dades

Quan van mal dades

La Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui del concepte 'resiliència', la capacitat de l'èsser humà d'adaptar-se a les circumstàncies adverses.

El binomi adolescents-cànnabis (i 2)

El binomi adolescents-cànnabis (i 2)

La Dra. Dolors Espín, de l'equip de NIVi Centre d'Atenció Psicològica, especialista en drogoependències, ha completat el capítol dedicat als adolescents i el cànnabis, amb la companyia del psicòleg Arnau López.

El binomi adolescents-cànnabis

El binomi adolescents-cànnabis

La Dra. Dolors Espin, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, especialitzada en drogodependències, ens ha parlat avui dela adolescens i el cànnabis.

La publicitat de la propaganda

La publicitat de la propaganda

A l'espai 'La nostra ment', l'Arnau López, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha desenvolupat el concepte 'enginyeria social'.

El drama de l'assetjament escolar

El drama de l'assetjament escolar

Hem ofert avui el primer espai 'La nostra ment' de la temporada, amb els professionals de NiIVI Centre d'Atenció Psicològica. L'Helena Mas ens ha parlat avui de tot el que envolta el bullying, el drama de l'assetjament escolar.

Emoció, pauta de pensament i conducta

Emoció, pauta de pensament i conducta

Amb el Marc Corral, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem continuat parlant dels treballs de Martin Seligman sobre l'optimisme. I us hem proposarat fer un test. hem parlat del triangle emoció-pauta de pensament-conducta.

La mirada positiva de Martin Seligman

La mirada positiva de Martin Seligman

Amb el Marc Corral, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem parlat avui de les bases psicològiques de la depressió, de l'optimisme i de la felicitat a partir de les investigacions del psicòleg nordamericà Martin Seligman, que és el pioner en la seva investigació científica.

La pregunta del milió

La pregunta del milió

Amb l'Arnau López, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem parlat avui del concepte indentitat. L'Arnau considera que és molt important poder respondre la pregunta: qui sòc jo?

L'abast d'actuació de la neuropsicologia

L'abast d'actuació de la neuropsicologia

La Sara Espot, col·laboradora de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha explicat a l'espai 'La nostra ment', l'abast de la seva especialitat, la neuropsicologia.

Una problemàtica dura i real

Una problemàtica dura i real

Avui la Marta Compte, psicòloga de NIVI, ens ha parlat a l'espai 'La nostra ment' dels condicionants psicològics que hi ha al darrera dels abusos sexuals

Intervencions en famílies

Intervencions en famílies

A l'espai 'La nostra ment', la Meritxell Camp, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha comentat avui el tema de les teràpies familiars.

Sense remordiments

Sense remordiments

L'Helena Mas, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha tracta avui a l'espai de 'La nostra ment' les personalitats psicopàtiques i les seves principals caractarístiques.

Psicologia i feminisme

Psicologia i feminisme

Visita avui de l'Arnau López, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica que ha comentat algunes reflexions al voltant del concepte feminisme.

Expectativa realista o autoengany?

Expectativa realista o autoengany?

Per quins motius fallem tan sovint en els compromisos i objectius que fem a inici d'any? Són expectatives realistes o un autoengany? En parlem amb la Meritxell Camp, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica.

Els nens "hiperregalats"

Els nens "hiperregalats"

L'Helena Mas, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha comentat les conseqüències negatives que pot suposar a la canalla veure excessivament complerta la seva carta als Reis o al Pare Noel.

Les claus de la felicitat

Les claus de la felicitat

El Marc Corral, psicòleg de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, dedica avui l'espai 'La nostra ment' a les claus de la felicitat. Aquells comportaments que afavoreixen una vida plena.