MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Receptes d'art

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna

Un gran arquitecte i molt més

Un gran arquitecte i molt més

A les 'Receptes d'art', la Ruth Casabella ha comentat sobre la vida i l'obra d'un arquitecte, historiador, humanista i polític català, alhora dissenyador de tipografies i enquadernacions de llibres i il·lustrador. Fou un dels principals protagonistes del Modernisme català. Avui hem parlat de Lluís Domènech i Montaner, autor entre d'altres del Palau de la Música Catalana o l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Receptes d'art: Pompeia

Receptes d'art: Pompeia

Avui amb la Ruth Casabella hem fet un tomb per Pompeia, ciutat de l’antiga Roma que va ser destruïda per l’erupció del Vesuvi l’any 79.

Receptes d'art

Receptes d'art

La ruth Casabella ens posa color a aquests dies de certa foscor. Avui amb la ruth hem parlat de la figura del pintor francès Henri Matisse.

Receptes d'art: Gertrude Stein

Receptes d'art: Gertrude Stein

Acabem programa establint contacte amb la Ruth Casabella que avui, en la seva recepta d’art, parlem de la Gertrude Stein.

Receptes d'art: Napoleó i Egipte

Receptes d'art: Napoleó i Egipte

La recepta d'art de la Ruth Casabella ha anat dedicada a un personatge històric. Hem parlat del fracàs de l’expedició de Napoleó Bonaparte en el seu intent de conquerir Egipte.

Receptes d'art: Basquiat, un nen entremaliat

Receptes d'art: Basquiat, un nen entremaliat

Amb la Ruth parlem de Basquiat. Anirem cap a Nova York amb un artista que, em flairo que no li acaba d'agradar massa. Un oportunista? Senzillament li va sortir bé la jugada? Va ser l'entorn qui el va fer famós? El descobrim en una nova "recepta d'art".

Receptes d'art: Marilyn Manson

Receptes d'art: Marilyn Manson

La darrera recepta d'art de la Ruth Casabella no ens ha deixat indiferent. El controvertit cantant Marilyn Manson ha ocupat uns minuts de programa en el que hem conegut la seva faceta com a pintor i què amaguen les seves pintures. Ull perquè les seves obres no estan a l'abast de les butxaques de tothom.

Receptes d'art: Pontormo

Receptes d'art: Pontormo

En les receptes d'art de la Ruth Casabella parlem de Jacopo Carucci, més conegut com a Pontormo, pintor manierista italià de l'Escola florentina. Famós per l'ús de posicions forçades, unides a perspectives ambigües, el que dóna com a resultat composicions en les quals les figures semblen surar en un entorn incert. L'obra que hem pres com a exemple ha estat "el davallament de la creu".

Receptes d'art amb Ruth Casabella

Receptes d'art amb Ruth Casabella

La Ruth Casabella arriba molt reivindicativa. Amb motiu del passat 8M avui la recepta d'art ve amb la dona com a protagonista. Parlem dels cartells republicans on la dona hi va tenir un paper destacat.

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Rosacreus

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Rosacreus

Les receptes d'art de la Ruth Casabella vénen carregades d'un cert misteri. Avui coneixem una ordre secreta com va ser la Rosacreu que va acabar derivant amb els coneguts salons de la Rose+Croix, un espai d'exposicions artístiques organitzades a París durant el segle XIX. Entre els artistes que hi van exposar hi trobem Jean Delville i Fernand Khnopff.

Receptes d'art amb Ruth Casabella: tors de Belvedere

Receptes d'art amb Ruth Casabella: tors de Belvedere

La Ruth Casabella ens presenta el Tors de Belvedere, un fragment d'una escultura que podria datar del segle I aC. Encara hi ha molt debat entorn aquest fragment d'escultura i es creu que podria representar a Hèrcules, Polifem o Màrsies. Avui dia, l'estàtua forma part de la col·lecció del Museu Pius-Clementí dels Museus Vaticans.

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Suzanne Valadon

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Suzanne Valadon

La Ruth Casabella està molt reivindicativa i prova d'això la trobem amb la proposta d'aquesta setmana. Parlem de la pintora impressionista francesa Marie-Clémentine Valade, més coneguda pel pseudònim Suzanne Valadon que va saber sortir del quadre per posar-se al lloc de l'artista i fer treballs a l'alçada d'Henri de Toulouse-Lautrec, Edgar Degas, Eugène Henri Paul Gauguin, entre altres.

Receptes d'art amb Ruth Casabella: mausoleu rei Antíoc

Receptes d'art amb Ruth Casabella: mausoleu rei Antíoc

La Ruth Casabella ens endinsa en les particularitats del rei Antíoc que es va fer construir un mausoleu dalt d'una muntanya de prop de 2.000 metres d'altitud. Parlem d'una construcció que data d'abans de Crist i que durant un cert temps va passar desapercebut.

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Alexandre el Gran

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Alexandre el Gran

Les receptes d'art de la Ruth Casabella vénen protagonitzades per Alexandre el Gran, definit com a gran conqueridor. Molts el qualifiquen d'heroi i gran negociador. La Ruth ens explica el perquè i ens desvelarà on podrien trobar-se les seves restes. Una secció, la d'avui, amb homenatge final.

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Catedral de Colònia

Receptes d'art amb Ruth Casabella: Catedral de Colònia

La Ruth Casabella ens descobreix la maledicció a la que ha estat sotmesa la Catedral de Colònia. Aquest temple gòtic té la seva història que no ens deixarà indiferents i és una de les obres que cal visitar si mai ens deixem caure per Alemanya. La seva magnitud ens deixarà amb la boca oberta.