MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Sociologia

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Els límits de la ciència

Els límits de la ciència

Per primera vegada, es podria haver dut a terme en fetus humans una manipulació genètica. Així ho afirma un jove biòleg xinès anomenat He Jiankui. El seu objectiu és inhibir un gen perquè els nadons siguin resistents al virus de la sida (el VIH). Amb el Joan MIcó, el director del CRES, de l'IEA, hem reflexionat sobre els límits de la ciència i que diu la Bioètica sobre el tema.

La fotografia del mercat del treball

La fotografia del mercat del treball

Hem comentat fins al punt de les 12h amb el Joan Micó els resultats de l’enquesta de Forces del Treball i el treball propi del CRES sobre l’Estudi del Mercat Laboral a Andorra. Un treball que ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Estadística.

L'Observatori del primer semestre del 2018

L'Observatori del primer semestre del 2018

Amb el Joan Micó, el director del CRES, hem parlat dels resultats de l’Observatori del primer semestre del 2018. En aquesta ocasió, s’han mesurat les percepcions de la ciutadania en relació als aspectes a millorar d’Andorra, la situació econòmica de la població i l’equipament a les llars, la satisfacció envers els serveis públics i qüestions sobre el transport públic.

Víctima culpabilitzada i agressor victimitzat

Víctima culpabilitzada i agressor victimitzat

Hem tancat el programa amb el Joan Micó, el director del CRES. Amb ell hem comentat algunes de les reaccions posteriors a la sentència de la 'Manada', en què es percep una culpabilització de la víctima i una victimització del grup agressor.

La vàlua dels símbols

La vàlua dels símbols

Samarretes, bufandes, llaços, himnes, banderes... Avui el Joan Micó, el director del CRES, ha valora la importància dels símbols, l'atac als mateixos i els sentiments de pertinença, entre d'altres reflexions.

Traient el suc al nou Observatori

Traient el suc al nou Observatori

Amb el director del CRES, el Joan Micó, hem parat atenció a alguns dels detalls de l'Observatori corresponent al segon semestre de 2017.

Decidir que no vull decidir

Decidir que no vull decidir

El director del CRES, Joan Micó, amplia detalls al voltant de l'estudi sobre l'abstenció, elaborat amb el departament d'Estadística, per encàrrec del Consell General.

L'Observatori social estrena lloc web

L'Observatori social estrena lloc web

 A l'espai de Sociologia del Joan Micó, el director del CRES, avui ens ha presentat el nou web de l'Observatori social. A més, ens ha explicat els nous projectes en què estan treballant.

La fotografia de la infància del país

La fotografia de la infància del país

A la secció de 'Sociologia', el director del CRES, Joan Micó, ha vingut acompanyat de la directora d'Unicef Andorra, la Marta Alberch. Amb els dos hem valorat les dades de l'Observatori de la infància 2016, que es van fer públiques fa pocs dies.

L'Índex mundial de la felicitat

L'Índex mundial de la felicitat

L'espai de Sociologia amb el director del CRES, el Joan Micó, que avui ens ha parlat de l'Índex de felicitat per països que s'ha fet públic aquesta setmana.

El concepte "transparència"

El concepte "transparència"

En els minuts abans del migdia, el director del CRES, Joan Micó, ha valorat el concepte "transparència", des del vessant polític, però també des d'altres òptiques.

Les dades de l'Observatori del CRES

Les dades de l'Observatori del CRES

En els darrers minuts del programa, analitzem amb el director del CRES, Joan Micó, les dades més destacades de l'Observatori corresponents al segon semestre de 2016.

Crides a la solidaritat i desencís de la societat

Crides a la solidaritat i desencís de la societat

I abans del final, el director del CRES, Joan Micó, ha comentat el desencís que significa per a la societat fets com els que aquests dies hem comentat al voltant de la campanya de suport a la nena Nadia Nerea.

Participació ciutadana, amb David Micó

Participació ciutadana, amb David Micó

El director del Centre de Recerca Sociològica (CRES), David Micó, ens parla de participació ciutadana i d'eines com les Iniciatives Legislatives Populars o els referèndums.