MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 18º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Sostenibilitat

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Sis anys de col·laboracions en favor de la sostenibilitat

Sis anys de col·laboracions en favor de la sostenibilitat

Hem acomiadat avui els amics del Centre Andorra Sostenible, que deien l'entitat després de sis anys. Un termini en què el Javi Gómez, com a responsable, i l'Elena Valletbó, com a educadora, han estat excel·lents col·laboradors del programa. Molts sort, amics. En aquest darrer espai, ens han comentat les activitats previstes pel mes de juliol per a totes les edats.

Recicla'ns, però bé!

Recicla'ns, però bé!

De la campanya porta a porta "Recicla'ns, però bé!" n'hem parlat avui amb la Natàlia Rovira, la coordinadora d'Estratègia i Comunicació de Medi Ambient, i el Javi Gómez, coordinador d'Andorra Sostenible

Jornada de neteja europea

Jornada de neteja europea

Per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, l'organització de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus coordina una jornada anual de neteja o "clean-up day" a tot Europa. El Javi Gómez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, ens ha valorat la iniciativa i ens ha parlat de les accions amb escolars que es faran al país.

Dilluns comença la 'Setmana del soroll'

Dilluns comença la 'Setmana del soroll'

Amb el Javi Gomez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible, hem parlat avui de la contaminació acústica i de les accions preparades a partir de dilluns, en la Setmana del soroll. L'últim dimecres d'abril és el Dia internacional de la prevenció envers el soroll.

Segona edició de la cursa dels banders

Segona edició de la cursa dels banders

Hem tancat el programa amb el Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, el Miquel Rossell, director del cos de Banders d'Andorra. Hem donat detalls de la II Cursa d'Enclar, la cursa dels banders, que se celebrarà el 21 d'abril.

22 de març, Dia mundial de l'aigua

22 de març, Dia mundial de l'aigua

El 22 de març se celebra el 'Dia mundial de l'aigua'. Ho hem comentat, per tancar el programa, amb la Natàlia Rovira, la responsable de comunicació i estratègia del departament de Medi Ambient, i el Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible.

Nou enfocament al Concurs d'iniciatives ambientals

Nou enfocament al Concurs d'iniciatives ambientals

Hem arribat al final del programa amb el Javi Gomez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible. Hem comentat les novetats al reglament del 13è Concurs d'Iniciatives ambientals i també la projecció avui de la pel·lícula "Dessine-moi un chamois".

Què fer amb la brossa electrònica

Què fer amb la brossa electrònica

Javi Gómez i Elena Valletbó ens expliquen què fer amb la brossa electrònica, els aparells tecnològics que convertim en residu: electrodomèstics, televisors, aparells informàtics o telèfons mòbils. 

La importància de l'aigua

La importància de l'aigua

Demà és el Dia Mundial de les zones humides. Comentem la situació a Andorra amb el Javi Gomez, coordinador d'Andorra Sostenible que avui ha vingut acompanyat d'Anna Moles, cap de la Unitat de Paisatge, Biodiversitat i Avaluació Ambiental.

La Font Blanca més sostenible, un exemple a imitar

La Font Blanca més sostenible, un exemple a imitar

Hem tancat el programa amb el coordinador del Centre Andorra Sostenible, el Javi Gómez, amb ell hem comentat el seguit d'accions encaminades a la sostenibilitat que s'han implementat a l'organització de la Font Blanca 2018. Tot un exemple a imitar.

Del turisme sostenible als camèlids

Del turisme sostenible als camèlids

El Javi Gómez, coordinador d'Andorra Sostenible, ha fet una reflexió avui sobre el 2017 que s'acaba i que ha estat l'Any Internacional del turisme sostenible. Nacions Unides ha deterninat que el 2018 és l'Any internacional dels camèlids. A més, hem comentat els dies internacionals i mundials que hi haurà fins a final de temporada.

Una bona època per pensar-hi

Una bona època per pensar-hi

Avui els amics del Centre Andorra Sostenible, el Javi Gómez i l'Elena Valletbó, ens han parlat del concepte consum responsable. Una bona època, les festes de nadal, per pensar-hi una mica.

Respecte al medi, respecte al que és de tots

Respecte al medi, respecte al que és de tots

Amb el Javi Gomez, del Centre Andorra Sostenible, hem parlat avui dels actes del Dia internacional de les muntanyes, que se celebrarà a Ordino l'11 de desembre. Avui ha vingut acompanyat del responsable de manteniment de refugis, l'Albert Pla. Amb elll hem comentat les xerrades que fan als escolars sobre les bones pràctiques a la muntanya.

La nova campanya de recollida selectiva de residus

La nova campanya de recollida selectiva de residus

Hem completat els darrers minuts del programa amb el coordinador del Centre Andorra Sostenible, Javi Gomez, avui acompanyat de Sílvia Ferrer, Cap de l’Àrea de Control i Gestió Ambiental. hem comentat la nova campanya de recollida selectiva de residus engegada pel Govern, a partir de les indicacions del Pla Nacional de Residus 2017-2020.

Apagar el motor et surt a compte

Apagar el motor et surt a compte

La Natàlia Rovira, la responsable de comunicació i estratègia del departament de Medi Ambient del Govern, i Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, han comentat en els darrers minuts del programa detalls la campanya "Aire net, motor apagat".

Dissabte, tots a pedalar al Prat del Roure!

Dissabte, tots a pedalar al Prat del Roure!

Escaldes-Engordany acollirà dissabte la 14ª Bicicletada Popular, en el marc de la celebració a Andorra de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (entre el 16 i el 22 de setembre). El Javi Gomez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible ho han comentat a l'últim dels espais d'avui.