MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Sostenibilitat

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Actuacions per a la conservació del trencalòs

Actuacions per a la conservació del trencalòs

A l'espai de Sostenibilitat, amb el coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, hem pogut parlar amb l'Àngel Bonada, coordinador del Pla d'actuacions per a la conservació del trencalòs.

Un balanç brillant i una celebració internacional

Un balanç brillant i una celebració internacional

Tanquem el programa amb el coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, i l'Anna Claveria, tècnica de Medi Ambient. Parlem del balanç d'actuacions de 2018 d'Andorra Sostenible, i del Dia internacional de les zones humides, que se celebra aquest dissabte.

La Font Blanca és CleanCO2

La Font Blanca és CleanCO2

Amb el Francesc Molist, coordinador d'Andorra Sostenible, i el Jaume Esteve, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, hem parlat del vessant sostenible de la Font Blanca i de la certificació CleanCO2.

Bones pràctiques pel 2019

Bones pràctiques pel 2019

El coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, ens ha posat diversos exemples de bones pràctiques que podem posar en marxa en el nostre dia a dia i que ajudaran a la sostenibilitat.

Celebrem sense perdre el seny

Celebrem sense perdre el seny

Amb el Francesc Molist, coordinador d'Andorra Sostenible, hem parlat avui de responsabilitat, consum, fartanera i malbaratament. Ens ha aconsellat sobre com podem viure un Nadal més sostenible.

 

La muntanya importa

La muntanya importa

Amb el Francesc Molist, responsable d'Andorra Sostenible, la Natàlia Rovira, coordinadora d'Estratègia i Comunicació de Medi Ambient, i l'alpinista Domi Trastoy, hem comentat la celebració, l'11 de desembre, del Dia internacional de les muntanyes.

El millor, el que no existeix

El millor, el que no existeix

Hem tancat el programa parlant de la Setmana europea de la prevenció de residus amb el responsable d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, i la coordinadora d'Estratègia i Comunicació del departament de Medi Ambient, la Natàlia Rovira.

Autòcton i al·lòcton

Autòcton i al·lòcton

A l'espai de 'Sostenibilitat', el Francesc Molist, el responsable d'Andorra Sostenible, i l'Anna Moles, la cap d'unitat de Patrimoni Natural, ens han parlat avui del concepte 'espècie invasora'.

Els ODS

Els ODS

El Francesc Molist, el responsable d'Andorra Sostenible, ha tancat el programa d'avui fent referència als 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible, que van ser el tema de la conferència que va inaugurar el quart cicle de l'Aula Magna.

Sis anys de col·laboracions en favor de la sostenibilitat

Sis anys de col·laboracions en favor de la sostenibilitat

Hem acomiadat avui els amics del Centre Andorra Sostenible, que deien l'entitat després de sis anys. Un termini en què el Javi Gómez, com a responsable, i l'Elena Valletbó, com a educadora, han estat excel·lents col·laboradors del programa. Molts sort, amics. En aquest darrer espai, ens han comentat les activitats previstes pel mes de juliol per a totes les edats.

Recicla'ns, però bé!

Recicla'ns, però bé!

De la campanya porta a porta "Recicla'ns, però bé!" n'hem parlat avui amb la Natàlia Rovira, la coordinadora d'Estratègia i Comunicació de Medi Ambient, i el Javi Gómez, coordinador d'Andorra Sostenible

Jornada de neteja europea

Jornada de neteja europea

Per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, l'organització de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus coordina una jornada anual de neteja o "clean-up day" a tot Europa. El Javi Gómez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, ens ha valorat la iniciativa i ens ha parlat de les accions amb escolars que es faran al país.

Dilluns comença la 'Setmana del soroll'

Dilluns comença la 'Setmana del soroll'

Amb el Javi Gomez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible, hem parlat avui de la contaminació acústica i de les accions preparades a partir de dilluns, en la Setmana del soroll. L'últim dimecres d'abril és el Dia internacional de la prevenció envers el soroll.

Segona edició de la cursa dels banders

Segona edició de la cursa dels banders

Hem tancat el programa amb el Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, el Miquel Rossell, director del cos de Banders d'Andorra. Hem donat detalls de la II Cursa d'Enclar, la cursa dels banders, que se celebrarà el 21 d'abril.

22 de març, Dia mundial de l'aigua

22 de març, Dia mundial de l'aigua

El 22 de març se celebra el 'Dia mundial de l'aigua'. Ho hem comentat, per tancar el programa, amb la Natàlia Rovira, la responsable de comunicació i estratègia del departament de Medi Ambient, i el Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible.

Nou enfocament al Concurs d'iniciatives ambientals

Nou enfocament al Concurs d'iniciatives ambientals

Hem arribat al final del programa amb el Javi Gomez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible. Hem comentat les novetats al reglament del 13è Concurs d'Iniciatives ambientals i també la projecció avui de la pel·lícula "Dessine-moi un chamois".

Què fer amb la brossa electrònica

Què fer amb la brossa electrònica

Javi Gómez i Elena Valletbó ens expliquen què fer amb la brossa electrònica, els aparells tecnològics que convertim en residu: electrodomèstics, televisors, aparells informàtics o telèfons mòbils.