MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Becaris

Becaris : Gastronomia

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras

Verema 2022 i una novetat de Bourgonya

Verema 2022 i una novetat de Bourgonya

La verema 2022, si més no a Catalunya, s'ha avançat i se’n preveu menys producció però sana. L’hivern, l’estiu i la primavera amb temperatures càlides i episodis de pluja escassos han portat situacions de sequera a les vinyes, en general a tot Catalunya. Aquest fet ha provocat un avançament de la verema d’entre set i deu dies en diferents zones de Catalunya, D’aquesta verema atípica i d’una novetat de Bourgonya ens en parla el sommelier de Clàssic Vins Jean Louis Le Guil.

Novetats al Laboratori gastronòmic Pili Borra ViP

Novetats al Laboratori gastronòmic Pili Borra ViP

Pili Borra naturòpata i professora de cuina biocreativa i Víctor Barragán cuiner, ens detallen totes les novetats del seu laboratori gastronòmic. Tant el Víctor com la Pili són dos apassionats de la cuina saludable i això és el que transmeten amb les seus àpats.

Castaween amb Meri Colell

Castaween amb Meri Colell

Aquest any s’ha imposat de manera bastant generalitzada un concepte bastant nou: el «Castaween»!! És a dir, ara el debat ja no està en si és millor fer Castanyada o Halloween, sinó en si adoptem un híbrid d’ambdues, que sembla menys dolorós que decantar-te de manera radical per només una d’elles. Meri Colell d’@food_and_meri ens parla d’aquesta festa i de l’híbrid que enguany s’ha imposat.

Àpats, vins i més amb Pablo Pérez

Àpats, vins i més amb Pablo Pérez

Pablo Pérez sommelier i alma mater juntament amb Victòria Kemerer del restaurant Kokosnot ens parla de vins de La Toscana, d'arrossos amb bolets, de les primeres tòfones i atenció que també ens parla de les pujades de preu en el món de la restauració.

Jean Louis Le Guil sake i xampany

Jean Louis Le Guil sake i xampany

Des de Clàssic Vins en Jean Louis Le Guil ens apropa les novetats per a aquest Nadal. Si voleu conèixer quins són els vins, caves i xampagnes i sake!! que podeu posar a taula en aquestes dates nadalenques escolteu tot el que ens explica.

Nadal a Kokosnot

Nadal a Kokosnot

Pablo Pérez, sommelier i 50 % del restaurant Kokosnot juntament amb Victoria Kemerer ens fa cinc cèntims dels plats que hi podrem trobar en aquestes dates nadalenques.

Menú de Cap d’Any

Menú de Cap d’Any

Carles Flinch, xef del restaurant Can Manel, ens fa arribar l’àpat que ens ha preparat per acomiadar el 2022 i donar la benvinguda al 2023.

La gola amb Meri Colell

La gola amb Meri Colell

La gola és el fet de menjar o beure en excés d'allò que el cos necessita. I de ben segur en aquestes dates nadalenques... tots n’hem patit amb major o menor mesura. Meri Colell aprofundeix en el tema!!

Curació i embotits amb Pablo Pérez

Curació i embotits amb Pablo Pérez

Pablo Pérez, sommelier i alma mater juntament amb Victoria Kemerer del restaurant Kokosnot ens apropa un dia més els fogons del restaurant. En aquesta intervenció en Pablo ve acompanyat d'en Rodrigo Tapia, que és l'encarregat de la curació de diferents productes que ens explica. Ena fixem en els productes curats i la curació d’aquests i els embotits que ens ofereixen al restaurant.

Tendències, vendes i un campionat del món

Tendències, vendes i un campionat del món

Jean Louis Le Guil, sommelier de Clàssic Vins, ens fa cinc cèntims del Campionat del Món de Sommelier que s’ha de du a terme a Paris del 7 al 13 de febrer. A més ens detalla les tendències del mercat, en Jean Louis destaca les vendes de Bordeaux i el fet de que estiguin col·lapsades, i finalment ens explica l’èxit del champagne i que a l’estat espanyol es redueix la producció de vins econòmics.

Vins italians

Vins italians

La pujada de preus que està patint la indústria vitivinícola fa que busquem substitutius d’alguns vins de renom, sense deixar de banda la qualitat i el sabor en boca. En parlem amb Pablo Pérez, sommelier i al costat de Victoria Kemerer, els alma mater del restaurant.

Un sake i el millor sommelier del món

Un sake i el millor sommelier del món

Des de Clàssic Vins en Jean Louis Le Guil ens desvetlla qui és la persona que ha estat guardonada com la millor sommelier del món 2023. A més ens presenta un nou sake que ja tenim a la nostra disposició.

Fires de vins internacionals i tasca del sommelier

Fires de vins internacionals i tasca del sommelier

Pablo Pérez sommelier i ànima juntament amb Victoria Kemerer del restaurant Kokosnot, ens fa cinc cèntims de diferents fires de vins internacionals i aprofita per fer una pinzellada a la feina del sommelier.

Diabetis amb ViP

Diabetis amb ViP

Pili Borra naturòpata especialitzada en cuina natural i energètica i Victor Barragan cuiner i nutricionista, incideixen en la malaltia de la diabetis des del puntde vista de l’alimentació.

El Priorat, La Conreria d'Scala Dei

El Priorat, La Conreria d'Scala Dei

El Priorat és un espai sorprenent per la seva orografia. Divisa el Mediterrani de de l'altura del Montsant. En aquests sòls de pissarra els monjos de La Cartoixa d'Scala Dei van demarcar fa vuit segles el terreny que avui és la moderna i pròspera Denominació d'Origen Qualificada del Priorat. Reconegut, el 1974 per la F.A.O., aquest terreny compte amb una qualitat i condicions úniques per a que en ell es puguin elaborar alguns dels millors vins del món. Ens en parla Pablo Pérez del restaurant Kokosnot.

Kokosnot on the go

Kokosnot on the go

Pablo Pérez ens fa cinc cèntims de la nova activitat que s'ha posat en marxa a Kokosnot, "Kokosnot on the go". El fet de servir en diferents esdeveniments allò que podem trobar al restaurant i allò que pugui demanar el client.

Àpats al restaurant Kokosnot

Àpats al restaurant Kokosnot

Pablo Pérez sommelier i alma mater a parts iguals del restaurant Kokosnot amb Victoria Kemerer ens descobreix diferents àpats i diferents maneres de treballar-los.

Gutiérrez de la Vega i un concurs

Gutiérrez de la Vega i un concurs

Jean Louis Le Guil sommelier de Clàssic Vins ens trasllada al País Valencià. Ens porta vins de Gutiérrez de la Vega, Felipe Gutiérrez de la Vega i la seva dona Pilar s'instal·len en una antiga casa de camp de Xàbia per reprendre les antigues vinyes familiars i impregnar-se de la cultura de la Marina Alta. A més en Jean Louis ens parla de crítics, de puntuacions i d’un concurs de vins.