Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.
Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras
La verema 2022, si més no a Catalunya, s'ha avançat i se’n preveu menys producció però sana. L’hivern, l’estiu i la primavera amb temperatures càlides i episodis de pluja escassos han portat situacions de sequera a les vinyes, en general a tot Catalunya. Aquest fet ha provocat un avançament de la verema d’entre set i deu dies en diferents zones de Catalunya, D’aquesta verema atípica i d’una novetat de Bourgonya ens en parla el sommelier de Clàssic Vins Jean Louis Le Guil.
Pili Borra naturòpata i professora de cuina biocreativa i Víctor Barragán cuiner, ens detallen totes les novetats del seu laboratori gastronòmic. Tant el Víctor com la Pili són dos apassionats de la cuina saludable i això és el que transmeten amb les seus àpats.
Aquest any s’ha imposat de manera bastant generalitzada un concepte bastant nou: el «Castaween»!! És a dir, ara el debat ja no està en si és millor fer Castanyada o Halloween, sinó en si adoptem un híbrid d’ambdues, que sembla menys dolorós que decantar-te de manera radical per només una d’elles. Meri Colell d’@food_and_meri ens parla d’aquesta festa i de l’híbrid que enguany s’ha imposat.
Pablo Pérez sommelier i alma mater juntament amb Victòria Kemerer del restaurant Kokosnot ens parla de vins de La Toscana, d'arrossos amb bolets, de les primeres tòfones i atenció que també ens parla de les pujades de preu en el món de la restauració.
Des de Clàssic Vins en Jean Louis Le Guil ens apropa les novetats per a aquest Nadal. Si voleu conèixer quins són els vins, caves i xampagnes i sake!! que podeu posar a taula en aquestes dates nadalenques escolteu tot el que ens explica.
Pablo Pérez, sommelier i 50 % del restaurant Kokosnot juntament amb Victoria Kemerer ens fa cinc cèntims dels plats que hi podrem trobar en aquestes dates nadalenques.
La gola és el fet de menjar o beure en excés d'allò que el cos necessita. I de ben segur en aquestes dates nadalenques... tots n’hem patit amb major o menor mesura. Meri Colell aprofundeix en el tema!!
Pablo Pérez, sommelier i alma mater juntament amb Victoria Kemerer del restaurant Kokosnot ens apropa un dia més els fogons del restaurant. En aquesta intervenció en Pablo ve acompanyat d'en Rodrigo Tapia, que és l'encarregat de la curació de diferents productes que ens explica. Ena fixem en els productes curats i la curació d’aquests i els embotits que ens ofereixen al restaurant.
Jean Louis Le Guil, sommelier de Clàssic Vins, ens fa cinc cèntims del Campionat del Món de Sommelier que s’ha de du a terme a Paris del 7 al 13 de febrer. A més ens detalla les tendències del mercat, en Jean Louis destaca les vendes de Bordeaux i el fet de que estiguin col·lapsades, i finalment ens explica l’èxit del champagne i que a l’estat espanyol es redueix la producció de vins econòmics.
La pujada de preus que està patint la indústria vitivinícola fa que busquem substitutius d’alguns vins de renom, sense deixar de banda la qualitat i el sabor en boca. En parlem amb Pablo Pérez, sommelier i al costat de Victoria Kemerer, els alma mater del restaurant.
Des de Clàssic Vins en Jean Louis Le Guil ens desvetlla qui és la persona que ha estat guardonada com la millor sommelier del món 2023. A més ens presenta un nou sake que ja tenim a la nostra disposició.
Pablo Pérez sommelier i ànima juntament amb Victoria Kemerer del restaurant Kokosnot, ens fa cinc cèntims de diferents fires de vins internacionals i aprofita per fer una pinzellada a la feina del sommelier.
Pili Borra naturòpata especialitzada en cuina natural i energètica i Victor Barragan cuiner i nutricionista, incideixen en la malaltia de la diabetis des del puntde vista de l’alimentació.
El Priorat és un espai sorprenent per la seva orografia. Divisa el Mediterrani de de l'altura del Montsant. En aquests sòls de pissarra els monjos de La Cartoixa d'Scala Dei van demarcar fa vuit segles el terreny que avui és la moderna i pròspera Denominació d'Origen Qualificada del Priorat. Reconegut, el 1974 per la F.A.O., aquest terreny compte amb una qualitat i condicions úniques per a que en ell es puguin elaborar alguns dels millors vins del món. Ens en parla Pablo Pérez del restaurant Kokosnot.
Jean Louis Le Guil sommelier de Clàssic Vins ens presenta una novetat francesa, Domaine les Bruyeres a la zona de Croze Hermitage, i també ens convida a la tast de champagne de Clàssic Vins a l'Hotel Roc Blanc el proper dilluns 24 d'abril.
Pablo Pérez ens fa cinc cèntims de la nova activitat que s'ha posat en marxa a Kokosnot, "Kokosnot on the go". El fet de servir en diferents esdeveniments allò que podem trobar al restaurant i allò que pugui demanar el client.
Pablo Pérez sommelier i alma mater a parts iguals del restaurant Kokosnot amb Victoria Kemerer ens descobreix diferents àpats i diferents maneres de treballar-los.
Jean Louis Le Guil sommelier de Clàssic Vins ens trasllada al País Valencià. Ens porta vins de Gutiérrez de la Vega, Felipe Gutiérrez de la Vega i la seva dona Pilar s'instal·len en una antiga casa de camp de Xàbia per reprendre les antigues vinyes familiars i impregnar-se de la cultura de la Marina Alta. A més en Jean Louis ens parla de crítics, de puntuacions i d’un concurs de vins.