MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Becaris

Becaris : Gent gran

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 

Combatre el fred amb la gent gran

Combatre el fred amb la gent gran

Carme Ribes i Lupe Parramon de l'associació de la Gent Gran d'Andorra la Vella ens fan memòria de com combatien el fred anys enrere i de la comoditat del segle XXI. La llar de foc i altres elements prenen força i protagonisme!!

Falles i fallaires d'Andorra amb la gent gran

Falles i fallaires d'Andorra amb la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella, amb la presència de Marcel·lí Roca, Josep Maria Canturri i Benet Pantebre, ens expliquen i ens deixen les seves impressions i la seva infància al voltant del món de les falles al país!!

Els balls tradicionals d'Andorra

Els balls tradicionals d'Andorra

La gent gran de la capital torna amb la seva secció dels dilluns. Avui porten un tema fascinant, els balls tradicionals d’Andorra! Sabeu què és la Passa o el ball de la Marratxa? I el més important....conservem la tradició de ballar o ho estem perdent? Avui dos convidades de luxe ens en parlen, son la Elvira i la Elena.

Castanyada amb la gent gran

Castanyada amb la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens visita per explicar-nos la seva visió de la castanyada. La celebren igual que anys enrere?, els néts ho celebren?, quins records els porta la castanyada? Ho descobrim al "Becaris"!!

La gent gran i la Fira d'Andorra la Vella

La gent gran i la Fira d'Andorra la Vella

Aquest cap de setmana arriba la quarentena edició de la Fira d'Andorra la Vella i nosaltres fem una mica de memòria del que han estat les edicions passades i els inicis!! Ho fem amb especialistes, amb gent que ha viscut la història de la fira... la Gent Gran d'Andorra la Vella!!

La gent gran amb la cultura

La gent gran amb la cultura

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens visita en les persones de Neus Ribera i Rosa Mª Alonso. Amb ambdues posem sobre la taula les activitats culturals que programen les institucions per a la gent gran, "Culturitza't".

Fem gimnàstica amb la gent gran

Fem gimnàstica amb la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella, amb la presència de Gloria Camas, Carme Lupiola i la monitora de gimnàstica Meri Crespo ens expliquen com d'important és fer esport al llarg de la tercera edat.

La música amb la gent gran

La música amb la gent gran

El protagonisme de la xerrada que mantenim avui amb la Gent Gran d'Andorra la Vella és per Maria Rosa Fernández, Lluís Pons i Abel Martínez. Amb tots tres parlem de la música. Què escolten?, què no escoltarien mai? La música d'abans i la d'ara amb la Gent Gran d'Andorra la Vella.

El cinema d'abans i el d'ara

El cinema d'abans i el d'ara

La Gent Gran d'Andorra la Vella amb la presència de Neus Ribera, Rosa Maria Alonso i Juan Tomás ens fan un repàs al cinema de la seva època i el que podem veure ara, així com la periodicitat amb la qual es podia anar al cinema abans i ara. Curiositats, anècdotes i més amb la nostra gent gran!!

Tornada o inici de vacances de la gent gran?

Tornada o inici de vacances de la gent gran?

La Gent Gran d'Andorra la Vella pren de nou protagonisme al Becaris!! Amb l'Anna Teruel, la Lourdes Vilaseca i la Carme Ribes parlem de si l'inici del curs escolar és també la seva tornada o ans el contrari, superat l'estiu i si s'han fet càrrec dels néts, és l'inici de les seves vacances i moment per gaudir del seu temps i espai!!

Sant Joan amb la gent gran

Sant Joan amb la gent gran

Aquest cap de setmana hem viscut una de les nits més màgiques de l’any, la revetlla de Sant Joan. Una festa centenària carregada de costums, tradicions i supersticions. Ens visita la gent gran activa d’Andorra la Vella per explicar-nos com la vivíen abans i com la veuen ara. Que rodi el foc!

Reciclem amb la gent gran

Reciclem amb la gent gran

El tema que posem sobre la taula amb la Gent Gran d'Andorra la Vella és el reciclatge. Reciclen?, els hi és complicat?, són conscients del que representa?, això i més amb la Gent Gran d'Andorra la Vella!!

Migdiada amb la gent gran

Migdiada amb la gent gran

Esperem i desitgem que no feu la migdiada amb l'aparició al "Becaris" de la Gent Gran d'Andorra la Vella... bàsicament perquè és del que parlarem!! Avui, els beneficis de fer la migdiada!!

La solidaritat de la gent gran

La solidaritat de la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella s'apropa fins l'estudi de Ràdio Nacional d'Andorra per parlar de la solidaritat. Aprofitant que Unicef enceta nova campanya sota el lema "Cada VIDA compta" i que RTVA hi col·labora, al "Becaris" cada dia ens en fem ressò!!

La gent gran i mantenir-se actiu

La gent gran i mantenir-se actiu

L'Anna Teruel, Lupe Parramón i l'Andreu Pedra (president de l'Associació de Gent Gran d'Andorra la Vella) ens parlen de com es mantenen actius i sobretot com mantenir-se actiu (per a aquells que els hi fa més mandra). El dia 12 de juny tindrà lloc al Coll de la Botella una diada per promoure l'activitat física, i ens en fan una pinzellada.

Acte de cloenda de l'Aula Magna

Acte de cloenda de l'Aula Magna

Dos alumnes de l'Aula Magna, na Delfina Araus i en Pere Fernández, ens expliquen la seva experiència. En què consisteix?, què s'ha fet aquesta temporada?, l'Aula Magna protagonista amb la Gent Gran d'Andorra la Vella!!

Jubilació ocupada

Jubilació ocupada

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens proposa parlar de tot allò que es pot fer un cop jubilat. Com ocupa el temps la gent gran? En què l'ocupa? És bon moment per fer allò que no s'ha pogut fer, per tenir el temps limitat a causa del dia a dia durant la vida laboral? 

La gent gran i el cultiu dels horts

La gent gran i el cultiu dels horts

Nova visita de la Gent Gran d'Andorra la Vella. Parlem del cultiu dels horts i del que representa per a ells, ho fem al costat d'Anna Teruel, Maria Garcia Zurita i Jean Claude Ponte.

Jocs de taula amb la gent gran

Jocs de taula amb la gent gran

La gent gran és fan dels jocs de taula. Saben apagar la tele i tenir una bona xerrada o sobretaula al voltant d’un joc. A què els hi agrada jugar?