MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

15º / 28º

El Temps Darrera previsió

Becaris

Becaris : Gent gran

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 

L'economia de la gent gran

L'economia de la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens parla de les inquietuds que els genere la seva pensió a l'hora de confeccionar la cistella de la compra i les despeses habituals de cada mes.

Carnestoltes amb la gent gran

Carnestoltes amb la gent gran

Lourdes Vilaseca, Jesús Ballarín i Abel Martínez ens expliquen com viuen i han viscut temps enrere la festa de Carnestoltes. S'han disfressat?, els agrada disfressar-se? La Gent Gran d'Andorra la Vella agafa la paraula... i la disfressa?

Gent Gran d'Andorra la Vella: pioners de l'esquí de competició

Gent Gran d'Andorra la Vella: pioners de l'esquí de competició

Amb la Gent Gran d'Andorra la Vella, amb la presència a l'estudi de Salvador Bobet i  Gerardo González busquem records de l'esqui. L'abans i l'ara, del bé mes preuat del país, amb els nostres "joves" de la tercera edat. Uns amants i pioners al país de l'esquí de competició.

La gent gran i la Quaresma

La gent gran i la Quaresma

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens parlen de la Quaresma. Rosa Mª Alonso, Rosa Sanjurjo i Conxita Ortiz ens fan un recordatori de com es vivia abans i la seva intensitat a comparació a dia d'avui.

Ciclisme amb la gent gran

Ciclisme amb la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella amb la presència de Salvador Bobet i Gerardo González ens expliquen les seves aventures damunt una bici. Ja tenim aquí la parella estrella de les tertúlies de la gent gran d’Andorra la Vella. Han fet la volta a Europa! I creiem que com esquiadors eren el màxim...doncs no, hi ha molt més!

La Constitució amb la gent gran

La Constitució amb la gent gran

Estem a dos dies de celebrar els 25 anys de la nostra Constitució i com no podia ser d’una altra manera, els sèniors de la capital ho han triat com tema central de la seva tertúlia setmanal. Que en pensen de l’Andorra d’abans i de la de desprès de la Constitució?

Gent Gran d'Andorra la Vella

Gent Gran d'Andorra la Vella

Ja tenim la primavera aquí!!, i la Gent Gran d'Andorra la Vella ens vol explicar el que representa per a ells l'arribada d'aquesta estació.

Setmana Santa i la gent gran

Setmana Santa i la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella, amb la presència de Neus Ribera, Elvira Cerqueda i Joaquima Blázquez, ens expliquen el què representa pera elles la Setmana Santa. Nocal ni dir que els hi preguntarem per com era abans i com es viu ara.

Remeis casolans amb la gent gran

Remeis casolans amb la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens expliquen alguns remeis casolans que ens poden fer servei!! Les encarregades de fer-nos cinc cèntims d'aquests remeis són Carme Gómez, Mercè Orona i Rosa Sanjurjo.

Jocs de taula amb la gent gran

Jocs de taula amb la gent gran

La gent gran és fan dels jocs de taula. Saben apagar la tele i tenir una bona xerrada o sobretaula al voltant d’un joc. A què els hi agrada jugar?

La gent gran i el cultiu dels horts

La gent gran i el cultiu dels horts

Nova visita de la Gent Gran d'Andorra la Vella. Parlem del cultiu dels horts i del que representa per a ells, ho fem al costat d'Anna Teruel, Maria Garcia Zurita i Jean Claude Ponte.

Jubilació ocupada

Jubilació ocupada

La Gent Gran d'Andorra la Vella ens proposa parlar de tot allò que es pot fer un cop jubilat. Com ocupa el temps la gent gran? En què l'ocupa? És bon moment per fer allò que no s'ha pogut fer, per tenir el temps limitat a causa del dia a dia durant la vida laboral? 

Acte de cloenda de l'Aula Magna

Acte de cloenda de l'Aula Magna

Dos alumnes de l'Aula Magna, na Delfina Araus i en Pere Fernández, ens expliquen la seva experiència. En què consisteix?, què s'ha fet aquesta temporada?, l'Aula Magna protagonista amb la Gent Gran d'Andorra la Vella!!

La gent gran i mantenir-se actiu

La gent gran i mantenir-se actiu

L'Anna Teruel, Lupe Parramón i l'Andreu Pedra (president de l'Associació de Gent Gran d'Andorra la Vella) ens parlen de com es mantenen actius i sobretot com mantenir-se actiu (per a aquells que els hi fa més mandra). El dia 12 de juny tindrà lloc al Coll de la Botella una diada per promoure l'activitat física, i ens en fan una pinzellada.

La solidaritat de la gent gran

La solidaritat de la gent gran

La Gent Gran d'Andorra la Vella s'apropa fins l'estudi de Ràdio Nacional d'Andorra per parlar de la solidaritat. Aprofitant que Unicef enceta nova campanya sota el lema "Cada VIDA compta" i que RTVA hi col·labora, al "Becaris" cada dia ens en fem ressò!!

Migdiada amb la gent gran

Migdiada amb la gent gran

Esperem i desitgem que no feu la migdiada amb l'aparició al "Becaris" de la Gent Gran d'Andorra la Vella... bàsicament perquè és del que parlarem!! Avui, els beneficis de fer la migdiada!!

Reciclem amb la gent gran

Reciclem amb la gent gran

El tema que posem sobre la taula amb la Gent Gran d'Andorra la Vella és el reciclatge. Reciclen?, els hi és complicat?, són conscients del que representa?, això i més amb la Gent Gran d'Andorra la Vella!!

Sant Joan amb la gent gran

Sant Joan amb la gent gran

Aquest cap de setmana hem viscut una de les nits més màgiques de l’any, la revetlla de Sant Joan. Una festa centenària carregada de costums, tradicions i supersticions. Ens visita la gent gran activa d’Andorra la Vella per explicar-nos com la vivíen abans i com la veuen ara. Que rodi el foc!

Tornada o inici de vacances de la gent gran?

Tornada o inici de vacances de la gent gran?

La Gent Gran d'Andorra la Vella pren de nou protagonisme al Becaris!! Amb l'Anna Teruel, la Lourdes Vilaseca i la Carme Ribes parlem de si l'inici del curs escolar és també la seva tornada o ans el contrari, superat l'estiu i si s'han fet càrrec dels néts, és l'inici de les seves vacances i moment per gaudir del seu temps i espai!!