MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Línia Directa

Línia Directa: Sant Julià de Lòria

Jordi Lorente dona cada setmana línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Entrevista a Josep Roig

Entrevista a Josep Roig

Rebem el conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig. Roig ha destacat les moltes propostes culturals de la parròquia i que la fan capdavantera al país, com ara l'òpera, el teatre, l'esbart, la Festa Major, la Fira Medieval i d'altres.

Entrevista a Josep Miquel Vila

Entrevista a Josep Miquel Vila

Ens visita el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. Vila ha destacat la contenció econòmica a Naturlàndia, confirmant que s´està rebaixant el deute, passant dels 23 milions amb que es van trobar el deute, als 19 actuals. També espera que com a molt, d´aquí a un o dos mesos, pugui estar resolt l´aspecte de l´enllumenat al Tobotronc i que l´atracció pugui funcionar també sense llum natural. El cònsol diu que manté una bona relació amb les conselleres comunals de DA, malgrat no participin a les reunions de la Junta de Govern, i també ha felicitat a Espot com a cap de llista de DA a les eleccions.

Entrevista a Josep Miquel Vila

Entrevista a Josep Miquel Vila

El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, explica que amb gairebé tota seguretat es descarta el projecte de ràfting al riu Valira. Per contra, es vol impulsar un passeig del riu, i activitats lúdiques. També s´hi podria fer un circuit per a bicicletes i el plantejament de poder fer baixar canoes pel riu. El comú farà un crèdit extraordinari d´1,4 milions d'euros. Pel que fa a Naturlàndia, s´ha generat un dèficit de 350.000 euros que espera cobrir mitjançant un altre crèdit extraordinari. Sobre el Tobotronc, Vila ha dit que la premsa exagera els accidents, ja que "no n´hi tants ni de tan greus".

Entrevista a Josep Roig, Francisca Barbero i Pere Pràxedes

Entrevista a Josep Roig, Francisca Barbero i Pere Pràxedes

Ens visiten tres consellers de Sant Julià de Lòria. Es tracta de Josep Roig, de Cultura; Francisca Barbero, de Social; i Pere Pràxedes d´Esports. Amb ells repassem l'actualitat de les seves conselleries i de la parròquia laurediana en general. Un dels aspectes destacats ha estat la situació del projecte del ràfting i en quin punt es troba. Roig ha confirmat que degut a les condicions del temps i el molt cabal d´aigua del riu Valira, les obres no podran començar abans de la tardor i que el projecte no serà una realitat aquest any, com en un principi estava previst.

Entrevista a Joan Visa i Rossend Duró

Entrevista a Joan Visa i Rossend Duró

Ens acompanyen dos consellers de Sant Julià de Lòria. Per la majoria, el Conseller de Serveis Públics, Joan Visa, i per la minoria, Rossend Duró, d´Unió Laurediana + Liberals. Amb ells hem repassat l'actualitat parroquial. Naturlàndia i el darrer accident del Tobotronc i el projecte del ràfting, han estat temes centrals de l'entrevista. Pel que fa a l'accident, Visa espera als informes per determinar les causes reals, defensant l'atracció com a molt segura malgrat aquest incident. Del ràfting ha dit que tindrà un caire familiar i que espera que a l´abril ja sigui operatiu i que ja es pugui posar en marxa.

Entrevista a Josep Miquel Vila

Entrevista a Josep Miquel Vila

La futura llei de competències i transferències segueix preocupant al cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ja que pot tenir una repercussió directa a l'hora de rebre menys diners. Hem parlat sobre la nova atracció del ràfting, la qual si tot va bé, estarà en funcionament la primavera vinent. També s´ha parlat del comerç de la parròquia i com revitalitzar-lo. Sobre Naturlàndia i les millores fetes arran dels fets de l´ós, Vila diu que no ha de tenir gaire repercussió en el compte d´explotació de Camprabassa.