MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 15º

El Temps Darrera previsió

Memòries d'arxiu

Memòries d'arxiu: Programes ATV

Recordem la història de Ràdio i Televisió d'Andorra,

ATV ofereix cada setmana un programa emès per aquesta casa al llarg de la seva història. Un recorregut per la trajectòria d'Andorra Televisió en què reviurem alguns dels programes que han marcat els 25 anys de "l'andorrana". Cada dimecres a les 21.15h.

Memòries d'Arxiu - Dues cares: la ramaderia al Pirineu

Memòries d'Arxiu - Dues cares: la ramaderia al Pirineu

El programa “Dues cares”, presentat per Albert Roig i emès l’any 2006, debatia sobre qüestions d’actualitat amb especialistes sobre els temes que es tractaven, des de diferents punts de vista. Recuperem el capítol que el programa va dedicar al futur de la ramaderia de muntanya i la sostenibilitat.

Memòries d'Arxiu - En alerta

Memòries d'Arxiu - En alerta

Valorem prou les tasques que fan els diferents cossos de seguretat? El programa “En alerta”, emès l’any 2006, ens mostrava des de dins, i amb tota mena de detalls, com és la feina dels que vetllen per la nostra seguretat. Feia un seguiment exhaustiu dels equips de diferents cossos com el SUM, la policia o els bombers.

Memòries d'arxiu - Molt personal: Jordi Sánchez

Memòries d'arxiu - Molt personal: Jordi Sánchez

El programa d'entrevistes "Molt personal" convertia el plató d'Andorra Televisió en un espai de conversa pel qual van passar personalitats del món de la cultura catalana i andorrana. En aquest capítol recuperem la entrevista que Joan Anton Rechi, presentador del programa, va fer a l'actor català Jordi Sánchez l'any 2000.

Memòries d'Arxiu - L'altra cara de la lluna, amb Raimon

Memòries d'Arxiu - L'altra cara de la lluna, amb Raimon

Recuperem l’entrevista que el programa "L’altra cara de la lluna", presentat per Fèlix Canet i emès l’any 1997, va fer al cantautor Raimon, un dels màxims exponents de la Nova Cançó, i un dels cantautors en llengua catalana més reconeguts. Tot un referent.

Memòries d'arxiu - Rutes: Berlín

Memòries d'arxiu - Rutes: Berlín

Cada any se celebra a Berlín la fira ITB, considerada la més important de la indústria turística mundial. L’any 2002, l’equip del programa Rutes, presentat per Sebastià Vidal, es va desplaçar a la capital alemanya per mostrar la participació andorrana a aquesta fira, com a part de les accions de promoció a l’exterior. Recuperem aquest reportatge, que també es fixava en els efectes de la reunificació de la ciutat, 12 anys després de la caiguda del mur.

Memòries d'arxiu -  Jugant a ser grans

Memòries d'arxiu - Jugant a ser grans

L’any 2003 El Club Vòlei Andorra va jugar una eliminatòria de la Copa CEV, la segona competició europea més prestigiosa després de la Champions League, contra el Mòdena, un dels millors clubs de la història d’aquest esport. El programa "Cròniques" va acompanyar l’equip al llarg de l’eliminatòria esdevenint un testimoni privilegiat d’aquella fita històrica. Recuperem el resultat d’aquell treball amb l’emissió del reportatge "Jugant a ser grans", emès l’any 2004.

Memòries d'arxiu - 10 anys petits cantors

Memòries d'arxiu - 10 anys petits cantors

L'any 1992 naixia el Cor Nacional dels Petits Cantors. El 2002 Andorra Televisió emetia un programa especial amb motiu del 10è aniversari de la formació que en repassava la trajectòria des del seu naixement. Recuperem aquell emotiu documental amb imatges i entrevistes a alguns dels integrants i amb qui encara avui, n'és la seva directora, Catherine Metayer.

Memòries d'arxiu - Cacaim: Meteorologia i tecnologia

Memòries d'arxiu - Cacaim: Meteorologia i tecnologia

L’avenç de la tecnologia les darreres dècades ha suposat grans avantatges en camps com la informàtica, les telecomunicacions o la medicina. Passa el mateix amb la meteorologia? O també té els seus inconvevients? Parlem d’aquestes qüestions recuperant el programa “Cacaim”, presentat per Josep Tomàs i emès el 2010.

Memòries d'arxiu - De gran vull ser

Memòries d'arxiu - De gran vull ser

En aquest capítol recuperem el programa De gran vull ser, emès l'any 2007. Concretament la història d'uns joves estudiants que en aquest cas es posaven en contacte amb educadors infantils per conèixer i aprendre la seva feina in situ.

Memòries d'arxiu - Pirem... al Senegal

Memòries d'arxiu - Pirem... al Senegal

Sortim de viatge amb el programa Pirem, que entrevistava persones perquè expliquessin experiències i anècdotes dels seus viatges. En aquest cas ho feien del Senegal.

Memòries d'arxiu - A peu

Memòries d'arxiu - A peu

Sortim de ruta pels llacs de Tristaina, a la vall d'Ordino, per conèixer-ne millor la fauna, la flora i els paisatges. Ho fem recuperant el programa A peu, presentat per Delfí Roca i emès el 2002.

Memòries d'arxiu - La ReVolta: Josep Tomàs

Memòries d'arxiu - La ReVolta: Josep Tomàs

La ReVolta, presentat per Pau Duran, recollia cada divendres els millors moments del magazín diari Volta i Mitja, un espai d'anàlisi d'actualitat política i social conduït per Gemma Rial i Xavi Palma. Emès el 2007, aquest capítol va tenir com a protagonista el meteoròleg de Ràdio i Televisió d'Andorra Josep Tomàs.

Memòries d'arxiu - GPS: Recorrem Andorra en bicicleta

Memòries d'arxiu - GPS: Recorrem Andorra en bicicleta

El programa GPS, emès l'any 2008 i dirigit i presentat per Marc de las Heras, ens mostrava diferents racons del Pirineu d'una manera molt propera. De las Heras va recórrer en bici Andorra, el Pallars i la Vall d'Aran per mostrar-nos els paisatges, cultura i gastronomia dels diferents pobles de la zona. Aquest és el primer capítol dedicat a Andorra. 

Memòries d'Arxiu - Padrines i fogons

Memòries d'Arxiu - Padrines i fogons

Recuperem el programa de cuina “Padrines i fogons”, emès l’any 2006. Amb un toc d’humor, els participants mostraven les seves habilitats a la cuina preparant diferents plats sota l’atenta mirada del presentador, el Xavi Albert.

Memòries d'Arxiu - Escenaris AND amb Sergi Cunill i Komanem

Memòries d'Arxiu - Escenaris AND amb Sergi Cunill i Komanem

El programa Escenaris AND emès l'any 2011 va convertir el plató d'ATV en un escenari per on van passar músics i bandes del país. En aquest programa recordem l'actuació del cantautor Sergi Cunill, llavors el més jove de l'edició amb 16 anys, i el grup de rock en català Komanem. 

Memòries d'Arxiu - Portes endins

Memòries d'Arxiu - Portes endins

Descobrim quina era la visió sobre el futur de l'economia andorrana fa vint anys. Ho fem recuperant el programa Portes endins, presentat per Òscar Armengol, i emès l'any 1997. S'hi analitzava el passat, present i futur de l'economia amb els convidats Josep Delgado, aleshores degà del Col·legi d'Economistes, i Jordi Aleix, exdirector de Finances.