MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 20º

El Temps Darrera previsió

Lindsey Vonn i Lara Gut: El duel està servit

Lindsey Vonn i Lara Gut: El duel està servit

Aquest cap de setmana torna per segona vegada la Copa del Món d'esquí alpí femení. Les esquiadores més ràpides del món visiten Andorra en el tram decisiu de la temporada. Hi haurà absències de pes. És el cas de la vigent campiona del món, l’austríaca Anna Fenninger, l’eslovena Tina Maze o la nord-americana Julia Mancuso. Absències a banda, el gran circ blanc aterra a Andorra en el tram més calent de l’èpic duel que mantenen aquesta temporada la nord-americana Lindsey Vonn i la suïssa Lara Gut pel globus de cristall. 

A hores d’ara només 23 punts separen la líder, Lindsey Vonn, de la segona classificada, Lara Gut, ambaixadora de la Copa del Món de la pista de l’Avet el 2012. Això vol dir, entre d’altres coses, que a Andorra podria haver-hi canvi de líder. Aquesta temporada Lindsey Vonn ha tornat a protagonitzar una autèntica demostració de determinació i sacrifici en superar l’última lesió per tornar-se a situar al capdavant de l’esquí mundial amb 31 anys. La seva ferotge fam de victòria té una raó de ser. Vonn suma 76 victòries a la Copa del Món al llarg de la seva carrera i es troba a només 10 triomfs del rècord absolut en poder del mític Ingemar Stenmark, considerat el millor esquiador de tots els temps. La nord-americana ja té a la butxaca el globus de cristall en la disciplina de descens.

De la seva banda, Lara Gut ha fet realitat aquesta temporada les condicions de gran promesa de l’esquí alpí mundial. La suïssa no vol deixar escapar l’oportunitat d’aixecar el globus de cristall aquesta temporada. A banda del duel Vonn-Gutt la cita andorrana comptarà amb més atractius. A l’Àliga veurem esquiar la recuperada Michaella Schiffrin. La nord-americana no té rival en la disciplina d’eslàlom però no s’hi conforma, el seu objectiu és poder competir per la classificació general i perseguint aquest somni no fallarà a la cita andorrana amb la velocitat.

El paper de les esquiadores andorranes

A banda de les esquiadores foranes, el país estarà molt pendent de les nostres representants. Ho faran en dos blocs, d’una banda les joves Sara Raméntol i Sissi Hinterreitner, dues esquiadores que aprofitaran la cita per sumar experiència, i de l’altra, Mireia Gutiérrez. La número 1 de l’esquí andorrà ja és una habitual en el circuit de Copa del Món però en la disciplina d’eslàlom. Amb tot, si la Mimi ha decidit competir a Andorra és perquè ho farà amb la intenció d’aconseguir un bon resultat. L’andorrana ha preparat el supergegant buscant minimitzar les pèrdues a la combinada. Una bona mànega d’eslàlom la podria situar prop de les millors. La seva presencia farà bullir la grada, especialment en la mànega d’eslàlom de diumenge.

Les espases estan alçades, ara toca a les millors esquiadores del planeta parlar sobre el traçat de la pista de l’Àliga.

Un article de Cesc Sanjuan

Fotos: Xavi Fajardo