MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Una nova era per als videojocs

Una nova era per als videojocs

L’última convenció E3, la referència en el món dels videojocs, ha deixat bones sensacions. Nova generació de videoconsoles, grans emocions en tornar a veure títols que enyoràvem (els remakes tindran gran influència en les vendes) i imatge icònica de Keanu Reeves preparat per entrar en acció a un dels videojocs més esperats. Compte, perquè “Cyberpunk 2077” pot destronar títols molt importants de la llista dels més venuts. Precisament, les novetats en jocs, els serveis de subscripció (com Xbox Game Pass i Uplay Plus) i els d’streaming (com Google Stadia i Microsoft XCloud) van centrar bona part de les conferències.

El mes de juny està ben marcat a l'agenda dels seguidors del món dels videojocs gràcies a la celebració de l’Electronic Entertainment Expo, la “E3”, celebrada a Los Angeles. La primera va ser el 1995, quan Nintendo va presentar una de les videoconsoles més conegudes de la marca, la Nintendo 64. Mentrestant, altres marques com Sony presentaven la innovadora PlayStation, consola que revolucionaria el món del videojoc.

Com canvien les coses! 24 anys després, Sony no ha participat a la E3 2019 (la primera vegada que passa a la història), però això no vol dir que no s'hi hagin presentat novetats al sector. Tot el contrari, enguany hi ha hagut presentacions d'allò més esperades... i altres de sorprenents. Novament, dissenyadors, desenvolupadors, programadors, distribuïdors, representants, gamers, investigadors, educadors i premsa s’hi han nodrit de les novetats de les grans marques del sector dels videojocs al Centre de convencions de la gran urbs californiana.

Més enllà de l’absència de Sony, Microsoft ha agafat el protagonisme amb una conferència molt completa, on han parlat de tots els àmbits del mercat del videojoc. Atenció perquè a més, pensa ja en el joc per streaming, una mena de Netflix del videojoc que va més enllà de les subscripcions i els jocs convencionals en consola o ordinador. A més, la conferència de Microsoft ha tingut moltes novetats i un gran anunci, l’Xbox Scarlet, una nova videoconsola de nova generació per reduir el temps de càrrega i milllorar la qualitat d’imatge fins al 8K de resolució a 120 fotogrames per segon. És la resposta a la possible PlayStation 5 que podria arribar el 2020. L’Xbox Scarlet també comptarà amb un sistema d'emmagatzematge en el núvol, que ens permetrà jugar als nostres jocs des de qualsevol lloc a qualsevol hora. Juntament amb la consola de nova generació de Microsoft, es va anunciar un joc molt especial i esperat pels fans, el “Halo Infinite”, la sisena entrega de la saga “Halo”, que arriba després d’una cinquena decebedora. Els seguidors del personatge de la saga, Master Chief, esperen que aquesta vegada no sigui un frau.

Un altre dels moments àlgids també es va viure a la conferència de Microsoft. Es tracta del joc multiplataforma "Cyberpunk 2077", que sortirà a la venda el 4 d'abril de 2020. Al final del vídeo de presentació va aparèixer una versió virtual de Keanu Reeves, a cotinuació es va aixecar el teló i el reconegut actor de la saga Matrix o John Wick, va entrar en escena per encarregar-se ell mateix de la presentació del joc. Es va endur tota l’estima del públic, entre els quals un noi que el va elogiar per ser inspirador i encoratjardor quan Reeves li dedicava aquests qualificatius al videojoc. El noi es va endur una còpia del videojoc quan s'estreni pel seu entusiasme.

A banda de Microsfot, Nintendo podria ser l’altra guanyadora de l’E3 2019 pels anuncis fets, si es tractés d’una competició. El seguit de novetats va fer caure la bava a molts aficionats dels videojocs i més encara si són fanboys (seguidors incondicionals) de Nintendo. Un dels millors títols de la marca nipona, “Animal” tindrà nova entrega, després de gairebé vint anys d’història. És un dels jocs de consoles de mà més jugats, que en aquest cas torna per a la màquina més moderna de Nintendo, la Switch, tot i que haurem d'esperar fins al març del 2020.

A més, el germà del lampista més famós del món torna amb la tercera entrega de “Luigi's Mansion”. És probable que surti per Halloween (Tots Sants, per nosaltres) del 2019. Luigi, torna a agafar l'aspirador i la llanterna per caçar tots els fantasmes que tant l’espanten. Segur que aquest joc serà un dels més venuts de la plataforma.

Sense deixar Nintendo encara, ens ha sorprès amb dues noves versions d'un dels personatges mes mítics, Zelda. L'any 1993, els creadors japonesos estrenaven una de les versions mes emblemàtiques de la saga "The legend of Zelda, Link's Awakening", per a una altra consola emblemàtica, la Game Boy. Doncs el setembre del 2019 torna una nova aventura amb el guerrer més intrèpid amb nous gràfics i música. Com a novetat afegida tindrà també el mode de joc Zelda Maker, en el qual l’usuari podrà personalitzar les masmorres i compartir-les en línia amb altres usuaris. Ah, i un últim anunci de Nintendo, un projecte ja en desenvolupament, la continuació de la història que va inaugurar la Nintendo Switch, la seqüela de “Zelda: Breath of the Wild”, una trama que es complica molt més. Gannondorf no ha caigut i té encara molta energia per apoderar-se dels poders de la princesa Zelda...

Són només alguna de les novetats de la gran festa del videojoc mundial. La 25a edició, organitzada un cop més per l’Entertainment Software Association (ESA), la patronal dels videojocs, va revolucionar el sector a mitjan juny.

 

Un article de Kevin Ribeiro, operador d'imatge a RTVA i soci de Frikis Andorra.