MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Recepta: Com preparar un pastís Red Velvet

Recepta: Com preparar un pastís Red Velvet

Sempre hi ha una bona excusa per menjar-se un pastís, tant és si fa calor o fred, i per celebrar una festa o una trobada amb amics o família. Si vols marcar-te un punt i fer feliços als teus, et proposem aquesta recepta per preparar un Red Velvet.

La nostra experta en pastissos, la Viviana Besolí, ens proposa una adaptació de la recepta de Magnolia Bakery, una de les pastisseries més famoses de Nova York. És la que va popularitzar els cup cakes gràcies a la sèrie Sex and the city.

Comencem! No t’espantis. Sembla difícil però no ho és. I vigila amb el colorant! Que no volem que la teva cuina acabi semblant una pel·lícula de Tarantino.

Què necessitem?

Ingredients:

  • 470 grams de farina de reposteria (no la que porta llevat)
  • 170 grams de mantega sense sal a temperatura ambient (en textura pomada). La pots treure de la nevera la nit abans si t’hi poses al matí.
  • 470 grams de sucre
  • 3 ous grans a temperatura ambient
  • 3 cullerades (grans) de cacau pur en pols sense sucre
  • Colorant. Recomanem el Christmas Red  o el Red Red de la marca Wilton perquè és el més vermell. El pots trobar per internet.
  • Una culleradeta i mitja d’extracte de vanilla (no aroma).
  • Una culleradeta i mitja de sal
  • Una tassa i mitja de buttermilk. L’has de preparar (t’ho expliquem més endavant).
  • Una culleradeta i mitja de vinagre de sidra
  • Una culleradeta i mitja de bicarbonat

Com fer el buttermilk

És llet tallada i serveix com a impulsor del pastís. Fixa’t que no fem servir llevat.

Afegirem una cullerada de suc de llimona a la llet. Recorda que necessitem una tassa i mitja. Deixem reposar 15 minuts i passat aquest temps, remenem. Veuràs que la llet s’ha tallat i llavors vol dir que ja està preparat.

Preparació:

  1. Preescalfem el forn a 180 graus a dalt i a baix i engreixem el motllo amb mantega
  2. Fem servir un motllo rodó desmuntable de 24 cm de diàmetre
  3. En un bol petit tamisem la farina (la passem pel colador per treure els grumolls i que el pastís pugi millor).
  4. En un bol gran amb un batedor elèctric batem la mantega amb el sucre durant 5 minuts.
  5. Afegim els ous un per un i anem batent.
  6. Afegim el cacau i la vainilla i tornem a batre fins que estigui tot ben integrat
  7. Afegim la sal al buttermilk que ja tenim preparat i el colorant vermell a la tassa on tenim el buttermilk.
  8. Anem afegint a la barreja del bol gran en tres vegades el buttermilk i la farina alternant. És a dir, una mica de buttermilk, una mica de farina i barregem (repetir tres vegades).
  9. En un petit recipient barregem la sidra amb el bicarbonat i ho afegim a la barreja del bol gran.
  10. Amb una espàtula de silicona comprovem que tota la barreja està ben integrada i barrejada.
  11. Tirem la barreja al motllo. Coem durant 45-50 minuts a 180 graus (tot depèn dels forns).

Per saber si esta cuit hem de punxar el centre del pastís amb un escuradents. Si surt net és que el pastís ja està a punt.

Esperem que es refredi per desemmotllar-lo i ja ho tenim!

Ara cal fer la cobertura

La cobertura pot ser un frosting o crema de mantega. Nosaltres el fem amb frosting. Podem fer el mateix que vam ensenyar-te a preparar per al carrot cake.

Necessites:

  • Una tarrina de 200 grams de formatge per untar (tipus philadelphia)
  • 100 grams de sucre glaç
  • 200 ml de nata per muntar

Com fer-la:

  1. Muntem la nata (secret: la nata ha d'estar molt freda -la pots posar al congelador quan comencis a fer el pastís i el bol també)
  2. A part batem el formatge amb el sucre
  3. Ho barregem tot i decorem el pastís sense mesura.

Si és el teu primer pastís, et recomanem començar per una opció més senzilla.

Una recepta de Viviana Besolí