MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Aaron Querol, un andorrà en espera

www.andorradifusio.ad

La política restrictiva a l'hora de concedir la nacionalitat andorrana afecta l'esport. D'una banda es devalua el potencial dels representants i de l'altra es defensa i es potencia les possibilitats dels esportistes nascuts a Andorra. El debat sempre està obert. El cas del ciclista Aaron Querol és especialment delicat.

Aaron Querol té només 16 anys, però de ben menut ha cridat l'atenció de tècnics i federacions pel seu talent innat sobre la bicicleta. Querol és català, va arribar a Andorra amb set anys. La present havia de ser la primera temporada com a andorrà. Fa tres anys Commençal va decidir patrocinar-lo. L'objectiu era tenir un ciclista andorrà en una bici andorrana a la Copa del Món.

Aquest 2018, primer any júnior, arribava el debut al circuit mundial. La burocràcia ho ha llançat tot per terra. El Govern li demana dos anys més de residència. Querol explica que ha intentat buscar alternatives però té clar que prefereix "esperar dos anys i poder córrer per Andorra que anar a la federació Espanyola i representar un país on no visc".

Aquesta nacionalitat fallida ha provocat dues coses. S'ha trencat el contracte amb Commençal, Querol s'ha quedat sense bici i ja no pot entrenar amb la Federació Andorrana. El rider assegura entendre les dues parts "perquè tots pensàvem que podria córrer".

El 2017, darrer any cadet, es va proclamar campió d'Espanya de descens. Per davant dos anys desarrelat, sense perdre la il·lusió de representar algun dia Andorra.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares

3.219.167.194