MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

Alguns clubs de segona B plantegen la creació d'una nova divisió més professional que inclouria el FC Andorra

www.andorradifusio.ad

Un grup de clubs de segona B ha presentat una proposta a la Federació Espanyola de Futbol per afegir una nova categoria completament professional. El projecte inclouria 40 equips, entre els quals hi hauria el Futbol Club Andorra.

La Federació Espanyola de Futbol ara fa uns dies va obrir la porta a canviar el format de la segona B.

L'organisme va plantejar una possible ampliació dels grups actuals davant les dificultats per reprendre les competicions.

Tot i això, una trentena de clubs no estarien d'acord amb aquesta modificació i haurien plantejat una alternativa.

Aquesta passaria per la creació d'una divisió professional sota el nom de segona B Pro amb un total de 40 equips, és a dir, els 10 primers classificats actualment dels 4 grups. Aquest fet inclouria el FC Andorra, actual novè classificat del grup 3.

Des del club no han entrat a valorar la proposta.

Aquesta reforma íntegra de l'actual divisió de bronze s'articularia en dos grups, un de la franja nord d'Espanya i un de la franja sud, tots dos formats per 20 equips.

La proposta que han recollit alguns mitjans espanyols preveu una venda centralitzada dels drets televisius, el 90% dels quals aniria als clubs mentre que la resta seria per a projectes de desenvolupament de la federació.

A més, destaquen que això permetria generar un model més atractiu pel que fa a competició i negoci.

Per fer front a aquesta remodelació, els clubs que integrarien aquesta nova divisió renunciarien als ingressos del programa 'Impulso 23' de la federació per valor d'uns 4 o 5 milions d'euros.

Aquesta quantitat es destinaria als clubs de segona B, exclosos de la proposta, i tercera. I és que, la segona B mantindria els 80 clubs que hi ha actualment, gràcies a l'ascens de 40 equips de tercera.

Aquesta no és l'única proposta de remodelació que ha aparegut aquests dies, ja que sobre la taula també hi ha la possibilitat de crear una lliga de filials com passa a Anglaterra i Itàlia.

Informa: Joel Romero
 

3.230.154.129