MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

Els ciclistes del país Julio Pintado i Marc Gasa analitzen l'explosiva etapa andorrana de la Vuelta

www.andorradifusio.ad

Els ciclistes residents continuen sent protagonistes a la Vuelta. L'australià Rohan Dennis s'ha endut la contrarellotge i el britànic Simon Yates manté el mallot vermell de líder. Andorra serà decisiva en aquesta edició i dos ciclistes del país, Julio Pintado i Marc Gasa, han analitzat el recorregut de l'etapa de dissabte, amb final a Canòlic.

Seran 97 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell sense treva, amb les ascensions a la Comella, Beixalís, d´Ordino, Beixalís i la Comella novament, i el plat fort final al coll de la Gallina fins al santuari de Canòlic.

El ciclista Julio Pintado "la catalogaria com l'etapa reina" en ser "una etapa més curta i l'última setmana". Pensa que "si no està decidit, serà l'etapa que decidirà la Vuelta". El també ciclista Marc Gasa lloa un recorregut que veu molt atractiu per a l'espectador.

Un trencacames amb un final terrorífic, 3 quilòmetres i mig amb un pendent mitjà del 8,7%, tot i que un any més no es completarà la pujada fins a dalt del coll de la Gallina. Pintado destaca la duresa de les rampes i creu que és "una llàstima que no arribi fins a dalt". Per Gasa, "si no és el port més dur, és un dels més durs i un referent".

La general està molt igualada, però Gasa i Pintado tenen clares les preferències. Gasa aposta per Enric Mas, "un corredor jove que viu al país". Pintado ho comparteix però veu les opcions molt obertes amb "Nairo Quintana, Superman López o Valverde".

Pintado ha estat un dels pocs professionals del país i Gasa somia a arribar-hi. Volen que Andorra continuï sent territori ciclista, però també territori per als ciclistes de casa. Fan "una crida tant al sector públic com al privat per a que apostin pel ciclisme nacional".

La penúltima etapa de la Vuelta es podrà seguir dissabte íntegrament per Andorra Televisió i andorradifusio.ad a partir de les 14.45h.

Informa: Joan López / Imatge: Sergi Linares