MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

L’Andorra Ultra Trail desapareix

www.andorradifusio.ad

La direcció de l’Andorra Ultra Trail Vallnord ha comunicat a la seva pàgina web que no tornarà a organitzar la popular cita de curses de muntanya. Els motius, segons assenyalen, són econòmics i, sobretot, morals.

L’organització havia rebut moltes crítiques després d’anunciar que no retornaria el 30% del cost de la inscripció als participants de la propera edició, per poder fer front així als pagaments realitzats abans de l’anul·lació. Aquest dijous la ministra de Turisme, Verònica Canals, va avisar que es retiraria la subvenció si els organitzadors no rectificaven.

La resposta no s’ha fet esperar. No hi haurà rectificació ni tampoc més edicions d’una cita que va arrencar l’any 2009 i que ha anat ampliant el nombre de corredors fins als més de 3.300 d’una cinquantena de països que van prendre la sortida en la darrera edició.

En el comunicat, asseguren que “l’absència de pagament” del patrocinador més important els ha fet enfonsar-se “en una situació econòmica insostenible”, i que per aquest motiu no van reemborsar el 30% de les inscripcions als corredors. Afegeixen que tampoc podien assegurar els dorsals per al 2021 per no tenir els principals contractes de patrocini tancats.

Els responsables de l’esdeveniment diuen que afrontaven pèrdues de 60.000 euros i, que tot i així, estaven disposats a assumir-les per garantir-ne la continuïtat. La “campanya de calúmnies”, amb “amenaces personals” els han fet, finalment, prendre la decisió de no continuar.

Els organitzadors agraeixen a tots els corredors, voluntaris, patrocinadors, treballadors i ciutadans que els han donat suport durant les onze edicions celebrades.

Informa: Joan López
 

3.230.154.129