MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

L'Andorra Ultra Trail preveu superar els 3.200 participants i assolir el rècord

www.andorradifusio.ad

L'onzena Andorra Ultra Trail Vallnord tindrà rècord de participants, superant els 3.200 de l'any 2017. A més també augmenten el nombre de països representats, amb 51. La prova es desenvoluparà entre el 16 i el 21 de juliol i inclou una nova marxa, la Tamarro.

L'Andorra Ultra Trail ha tancat les inscripcions en les cinc curses, Eufòria, Ronda dels Cims, Mític, Celestrail i Marató dels Cims, i només queden obertes la Solidaritrail i la nova proposta de l'onzena edició, la Tamarro, una marxa popular de dos quilòmetres i mig.

A hores d'ara s'està a punt d'arribar als 3.000 inscrits i l'organització espera superar els 3.200 participants de fa dos anys, rècord de la prova. Després de deu anys, l'èxit és evident. L'actual directora de la prova, Lídia Martínez, posa en relleu que els impulsors de la iniciativa "han aconseguit trobar recorreguts i fer la promoció escaient". El repte és ara garantir-ne la continuïtat.

51 són les nacionalitats representades fins al moment, amb set països que s'estrenen, Taiwan, Mònaco, Marroc, Algèria, Letònia, Colòmbia i Guadalupe. En les onze edicions hauran passat corredors de 78 països.

L'aportació pública a la prova arriba enguany a 186.000 euros, entre Andorra Turisme, que n'aporta 116.000, i els comuns. Aquests diners representen aproximadament el 35% del pressupost.

Enric Torres, director de nous projectes d'Andorra Turisme, argumenta que "ens ajuda a posicionar el país com una destinació de referència internacional sobretot en l'àmbit del senderisme i en espais per gaudir de la natura, que ens ajuda molt en la diversificació de l'oferta d'estiu".

L'Andorra Ultra Trail començarà dimecres 17 de juliol a les set del matí amb l'inici de l'Eufòria, la cursa més llarga, de 233 quilòmetres.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

18.207.254.88