/ 14º

L'arma secreta de Magalí Salomon, campiona del món sub-23 de cursa vertical

Magalí Salomon es va proclamar divendres campiona del món sub-23 de cursa vertical. Un resultat sorprenent fins i tot per ella, que fa just unes setmanes va decidir canviar de disciplina. Una persona va ser determinant en tot aquest procés, la seva parella, Arnau Soldevila.

Salomon explica que d'alguna manera, "ja sabia què m'agradava". Per aquest motiu s'ha decidit per les curses i deixarà el ciclisme per als entrenaments.

La seva parella i corredor de la FAM, Arnau Soldevila, va ser qui la va animar a canviar la bici per les sabatilles. Veia que "no acabava de gaudir d'aquest esport i la muntanya sempre li ha agradat. Li vaig proposar fer la Casamanya Extrem i li va anar molt bé". Tant, que "va fer el temps que marcava la federació per classificar-se per als Mundials juvenils".

I d'aquí a la línia de sortida. Una desconeguda en curses de muntanya amb un dorsal a la vertical del Mundial. Magalí Salomon assegura que el seu punt fort el dia de la cursa "va ser sortir sense pressió", però mai s'hauria imaginat guanyar. "Un top-20 o un top-10 sí, però primera no". Soldevila es trobava a l'avituallament: "Vaig veure com passava amb millors temps, anava molt bé i amb una molt bona tècnica amb els pals". L'estratègia de la corredora va ser "no cremar-me i, un cop a dalt, donar-ho tot".

Aquesta setmana la família Salomon-Soldevila deixa de mirar l'alt de la Capa i es focalitza en la Sky Comapedrosa. És una parella marcada per l'èxit en aquest 2022. L'Arnau està vivint el seu millor any, victòria a la Trail 100 Andorra i podi en una prova de la Copa del Món. Diu que per ell la Comapedrosa "és sempre el gran objectiu perquè córrer a casa és una motivació extra i hi arribo bé".

L'Sky Comapedrosa es disputarà aquest diumenge a les vuit del matí.

Imatge: Anna Romagosa