MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

El COI publica les mínimes per a Pequín 2022

www.andorradifusio.ad

El Comitè Olímpic Internacional ha publicat aquest mes de maig les mínimes per als Jocs Olímpics d'hivern del 2022 a Pequín. La cita sembla llunyana però és enganyós. L'1 de juliol s'obre el període de classificació i països com Andorra surten amb clar desavantatge.

El COI ha anunciat les mínimes per als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Andorra va acudir a Pyeonchang amb cinc atletes. Mireia Gutiérrez, Verdú i Oliveres en alpí, Irineu Esteve en esquí de fons i Lluís Marín en surf de neu. Aquestes seran les mínimes per al 2022.

En esquí alpí pot haver-hi un esquiador per disciplina i gènere, però si algun andorrà està al top-30 a les llistes de sortida de la Copa del Món es guanyaria una plaça.

Per aconseguir plaça cal puntuar per sota els 80 punts FIS olímpics en velocitat i els 160 en les proves tècniques. Aquests punts s'han d'aconseguir entre l'1 de juliol d'enguany i el 16 de gener del 2022.

Es farà la mitjana dels 5 millors resultats en les proves tècniques i els dos millors en les proves de velocitat.

En la resta de disciplines es mantenen les dades de classificació. En esquí de fons cal tenir menys de 100 punts FIS per tenir oberta la classificació en totes les proves. Amb menys de 300 punts en distància es podrà participar en 10 o 15 quilòmetres segons el gènere.

A boarder cross caldrà estar entre els 28 primers a la llista de Quota olímpica on es sumen els punts aconseguits a la Copa del Món i als Campionats del Món del 2021.

Molt similar és el cas del freestyle, tant en slopestyle com big air cal estar entre els 30 primers a la llista de quota olímpica.

Pel que fa a Tòquio, els quatre atletes amb beca de solidaritat olímpica, obtenen una prorroga d'un any més a causa de l'aplaçament dels jocs al 2021.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges cedides: FAE

 

Informació relacionada

3.230.154.129