/ 14º

Desfeta del MoraBanc Andorra a Fuenlabrada (91-78)

El MoraBanc Andorra segueix sense conèixer la victò

El MoraBanc Andorra segueix sense conèixer la victòria a la Lliga Endesa després de sumar aquest diumenge la tercera derrota consecutiva (0-3) a la pista de l’Urbas Fuenlabrada per 91 a 78. El conjunt tricolor, irrecognoscible, intentaria una remuntada a la desesperada en l’últim quart col·locant-se a cinc punts de diferència (73-68) després de veure's 26 punts a sota en el tercer acte (67-41). Víctor Arteaga, el millor dels tricolor amb 15 punts, 6 rebots i un 22 de valoració.

Urbas Fuenlabrada i MoraBanc Andorra es creuarien en la tercera jornada de la Lliga Endesa amb un clar objectiu: estrenar el seu caseller de victòries. El conjunt madrileny arribaria a la cita després de perdre contra Gran Canària i Baskonia mentre què el MoraBanc ho faria a Sevilla, víctima dels seus propis errors en un final a cara o creu, i contra el Reial Madrid, de pallissa, en l’estrena dels tricolor davant la seva gent. Després d’aquestes dues primeres jornades, dues ensopegades, la plantilla del MoraBanc necessitava una alegria en forma de victòria però aquesta haurà d’esperar. Més enllà de la derrota d’aquest diumenge, tercera consecutiva, el que més preocupa són les sensacions que transmet l’equip i l’espiral negativa en la que sembla que està immers i que el deixa últim classificat. El més positiu de tot plegat, això sí, és què tant sols s’han disputat tres jornades.

A Fuenlabrada, el MoraBanc Andorra arrossegaria les males sensacions amb les quals acabaria el partit del passat divendres, a casa, contra el Reial Madrid. Els d’Ibon Navarro salvarien el primer quart. Malgrat tenir poc control del rebot defensiu i perdre massa pilotes, els tricolor començarien amb un intercanvi de cistelles (8-8) amb protagonisme inicial per a un Moussa Diagne que intentaria contagiar el seu caràcter a la resta de companys. L’Urbas Fuenlabrada començaria a fer mal des del triple (13-8) amb un 16 de 32 intens en tot el partit, però el MoraBanc tornaria a capgirar el marcador agafant-se als punts de McIntyre i Crawford (13-16). Una reacció local deixaria un 25-20 que Amine Noua retallaria amb un triple al final del primer quart (25-23).

A partir d’aleshores arribaria la desfeta d’un irrecognoscible MoraBanc Andorra. La posada en escena en el segon quart amb un 10-0 de sortida ja faria presagiar un daltabaix (35-23). El MoraBanc protagonitzaria una tímida reacció que el faria baixar de la barrera dels deu punts (35-27) però a l’hora de la veritat no seria més que una il·lusió. Fent mal des del triple, a destacar el 7/9 de Sean Armand, el conjunt madrileny aniria obrint forat davant la passivitat andorrana, un convidat de pedra a la festa local. Un 24-8 de parcial deixaria un alarmant 49-31 al descans.

Però la situació empitjoraria encara més en la segona meitat. El temps de descans no afavoriria els interessos d’un MoraBanc que seguiria cometent els mateixos errors. Sense trobar cap referent, els del Principat es veurien 26 punts a sota (67-41), la màxima en tot el partit, després de rebre un 18-10 de sortida. Però a partir d’aleshores, amb més cor que cap, el MoraBanc reaccionaria i ho faria sobretot de la mà d’un Víctor Arteaga que aprofitaria al màxim els seus minuts. Un 3-11 de parcial deixaria un 70-52 al final del tercer quart.

Però la reacció del MoraBanc no es quedaria aquí. Un parcial acumulat de 6-27 a mitjans de l’últim quart deixaria l’equip d’Ibon Navarro a només cinc punts de diferència (73-68). La feina més difícil ja estava feta. El MoraBanc havia entrat de ple en la lluita per la victòria, però a l’hora de la veritat, els errors propis i els triples del rival tornarien a condemnar a la derrota a un desconegut, desesperant i delirant MoraBanc Andorra, capaç del millor i del pitjor, que haurà d’esperar una setmana més abans d’intentar sumar la primera victòria del curs (91-78).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest dissabte a la pista del San Pablo Burgos (20:45h), partit corresponent a la 4a jornada de lliga, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.